TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN
Välkommen till kursen Arbetsplatsanknutna studier! Här hittar du viktig information om vad du behöver göra innan kursstart. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses till våren!
Innan du kan registreras på kursen ska kursansvarig lärare (Åsa Yttergren) ha godkänt praktikplatsen. Kontakta studievägledare Stefan Lidberg eller kursansvarig om du inte redan gjort det. När du blivit registrerad får du tillgång till kurshemsidan där det finns mer information om kursen.
Fäll ihop18 januari 2021
Tid: -
Plats: -
Välkommen till kursen Arbetsplatsanknutna studier (helfart) med startdatum den 18 januari 2021 och slutdatum den 23 mars.
Det här är en praktikkurs och ni vistas huvudsakligen på den praktikplats ni har ordnat. Kommunikationen mellan er studenter och mig sker huvudsakligen via kursens sida på lärplattformen, eftersom ni är på olika platser. Vill ni kommunicera med mig och har behov av ett snabbt besked om något är det säkrast att ni använder min e-post. Om ni använder meddelandefunktionen i lärplattformen fyll då även i rutan för e-post så att jag får en notifiering.
Uppgifterna som ska lämnas in fortlöpande blir tillgängliga för er under kursens gång och återfinns under uppgifter. Det avslutande skriftliga arbetet lämnas normalt in vid kursens slut, den 23 mars 2021, eller (om praktiken ligger lite senare) senast 2 veckor efter att praktiken är avslutad.
Om ni inte redan lämnat det så behöver vi namn och kontaktuppgifter till en kontaktperson på er praktikplats. Dessa uppgifter kan ni skicka till Linda Andersson (se nedan).
När ni avslutat praktiken ska ni be praktikplatsen om ett intyg. Av intyget ska framgå att ni har varit på praktikplatsen i minst åtta veckor och att det varit på heltid. Intyget som ni ber praktikplatsen om får gärna innehålla en kort beskrivning av vilka uppgifter ni har fått ta del av. Intyget lämnas in via lärplattformen (se under uppgifter) eller i mitt postfack på institutionen.
Studenterna på kursen får själva stå för eventuella kostnader som är förenade med praktiken. Ingen ersättning utgår alltså från universitetet.
Med anledning av spridningen av coronaviruset
På följande sida uppdateras kontinuerligt de åtgärder som gäller vid Umeå universitet: https://www.umu.se/student/forandringar-pa-grund-av-covid-19/skarpta-tillfalliga-atgarder/
Blanda annat gäller att du som genomför t. ex. praktik, examensarbete eller verksamhetsförlagd utbildning ska följa riktlinjer och rekommendationer från aktuell huvudman.
Kursadministratör är Linda Andersson, linda.k.andersson@umu.se
Vänliga hälsningar
Åsa Yttergren
Kursansvarig
asa.yttergren@umu.se
Fäll ihop
Välkommen till Umeå universitet
Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!
Ny student på Umeå universitet
Fäll ihopAktivera ditt Umu-id
Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel
När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.
Det här funkar ju inte. Hjälp!
Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.
Fäll ihopSkaffa Umu-kort
När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som
Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.
Fäll ihopTillgång till hela Microsoft Office 365
Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.
Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.
Fäll ihopGå med i en studentkår
Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.
Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?
Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.
På Umeå universitet har vi tre studentkårer
Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.
Fäll ihop
Om något krånglar finns Infocenter
Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter ger svar, hjälp och vägledning
Fäll ihop