TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN
Du är antagen till Biomedicinska sensorer och analys, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses!
Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.
Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud via Ladok (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.
Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Se vilket stöd du kan få och hur du ansöker.
Fäll ihopNär du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv logga in och registrera dig via Ladok innan kursstart. Det kan du göra från och med onsdagen den 23 augusti till och med onsdagen den 30 augusti. Om du inte har registrerat dig senast den ?? förlorar du din plats på kursen.
Se en film om hur du registrerar dig på en kurs.
Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.
Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).
Om du blivit antagen som reserv efter att registreringen är stängd måste du kontakta kursens studieadministratör, så att hen kan registrera dig manuellt. Meddela Linda Forsell.
För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id.
Jag vill aktivera mitt Umu-id.
Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig.
Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord.
Observera att kursuppropet är obligatoriskt, det är mycket viktigt att meddela kursansvarig om man inte kan närvara vid kursuppropet.
Kursen handlar om hur fysiologiska signaler mäts och analyseras inom sjukvård och medicinsk forskning, specifikt behandlas följande områden: Signalteori; Tryckmätning; Flödesmätning; Rörelse och kraftmätningar; Temperatur och värmeflödesmätningar; Bioelektriska och biomagnetiska mättekniker; Kemiska mättekniker.
Undervisningen är campusbaserad och bedrivs i form av föreläsningar och seminarier samt handledda laborationer och demonstrationer. Deltagande i demonstrationer och laborationer är obligatoriskt. Kursen består av 2 moduler: en teoridel (4.5 hp) som examineras med skriftlig tentamen (U/G/VG) och en laborationsdel (3 hp) som examineras med skriftliga laborationsrapporter och muntlig presentation (U/G).
På hela kursen ges något av betygen Underkänd (U), Godkänd (G) eller Väl godkänd (VG). För att bli godkänd på hela kursen krävs att samtliga prov och obligatoriska moduler är godkända. Betyget baseras på det betyg som erhölls på modul 1 och sätts först när alla obligatoriska moduler är godkända.
Det närmar sig kursstart och här följer information som kan vara bra att ta del av innan kursuppropet.
All korrespondens med studenterna sker via Canvas.
När du registrerat dig på kursen (se ovan), får du tillgång till kursens information på Canvas.
Det är viktigt att du tar del av den informationen, och får uppdateringar, t.ex. kring ändringar i schemat, så snabbt som möjligt. Se därför till att en korrekt epost-adress är kopplad till din användare, och om du inte kollar den adressen regelbundet, så ordna vidaresändning till annan epost-adress.
Ytterligare information om kursen hittas i kursplanen och på kurshemsidan på canvas
Kursen du ska läsa ges av Institutionen för Strålningsvetenskaper.
Kursansvarig
Anders Eklund (anders.eklund@umu.se), Strålningsvetenskaper/Medicinsk Teknik.
Huvudlärare: Sara Qvarlander
Kontakta Sara Qvarlander om du har frågor om kursen.
Fäll ihopKurslitteratur
Togawa Tamura & Öberg: Biomedical Sensors and Instruments. 2:e ed. CRC Press, Boca Raton 2011 (ISBN 978-1-4200-9078-9).
Boken finns att låna som e-bok via universitetsbiblioteket (https://search.ub.umu.se/permalink/46UMEA_INST/1v5n3j5/alma9921347576904996); du kan läsa den online eller ladda ned kapitel i pdf-format (ej hela boken).
Om du vill ladda ned hela boken behöver du installera Adobe Digital editions (se instruktioner i länken), du får då access till boken offline i 21 dagar (åt gången). Du kan skapa ett adobe-konto för att läsa boken på flera enheter (dator/telefon etc) eller välja "authorise without id" för att bara använda en enhet. Ytterligare material kommer delas ut vid föreläsningar ellet via canvas.
Aktivera ditt Umu-id
Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Umu-id kommer du behöva när du ska:
• registrera dig på kurser
• lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
• kolla din studentmejl
• skaffa Umu-kort
• använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.
Jag vill aktivera mitt Umu-id.
Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.
Fäll ihopBeställ ditt Umu-kort
När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.
Jag ansöker om Umu-kortet på en gång
Fäll ihopSe på digitala studiestartsföreläsningar
Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:
Se datum och tid för varje föreläsning via länken.
Fäll ihop
Sök stöd vid funktionsnedsättning
Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.
Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.
Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.
Fäll ihopFråga Infocenter om det krånglar
Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.
Hitta till Infocenter (Mazemap)
Fäll ihop