"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Datavetenskapens grunder

Du har blivit antagen till kursen 5dv 037 Datavetenskapens grunder. Här får du information om vad du behöver göra innan kursstart. Har du frågor så kontaktar du oss via kontaktformuläret i slutet av sidan.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen via studentwebben. Det kan du göra från och med 2023-01-09 till och med 2023-01-23. Om du inte registrerar dig i tid förlorar du din plats.

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig.

  Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord.

  OBS:

  Du som har blivit ANTAGEN MED VILLKOR uppfyllde inte behörighetskravet NÄR du gjorde din ansökan. En ny bedömning av din behörighet kommer därför göras I SAMBAND MED KURSSTART av  institutionen. Uppfyller du då behörighetskravet tas villkoret bort och du kan SJÄLV registrera dig på kursen. Detta görs dock för VÄLDIGT många och kan därför ta lite tid, så få inte panik, vi kan alltid hjälpa dig med detta EFTERÅT även om denna självregistering hinner stänga.

  Vi gör personliga bedömningar så om det finns tentor och labbar som INTE HINNER RÄTTAS innan, så kollar vi på det som är gjort på för övrigt och andra kurser, så SE TILL ATT BLI KLAR MED SÅ MYCKET SOM MÖJLIGT!

   

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2022-01-16

  Tid: 13:00

  Plats: MIT.A.316

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Mer information om kursen finns på kursens webbplats.

  På kursen används lärplattformen Canvas.
   

  Fäll ihop
 • Kontakta oss

  Kontakta studentexpedition via mail eller telefon: +46907869690

  Öppettider studentexpeditionen, plan 4, MIT-huset:

  Mån-ons: 9,30-11

  Tors-fre: Stängt (nås på mail och telefon)

  Under kontorstid når ni oss på mail och telefon

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)