Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Feministiska teorier

Du är antagen till kursen Feministiska teorier, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv logga in och registrera dig via studentwebben innan kursstart. Det kan du göra från och med 23 augusti 2022 till och med 1 september 2022. Om du inte har registrerat dig senast den1 september förlorar du din plats på kursen.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig.

  Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  29 augusti 2022

  Tid: -

  Plats: Canvas

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Schemat finns på programmets Canvassida

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Den här kursen behandlar feministisk teori och centrala klassiska och samtida debatter inom feministisk teoribildning. Vi utgår ifrån feministiska och intersektionella angreppssätt för att besvara frågor som: Vad är feministisk teori? Hur har feministisk kunskapsproduktion utvecklats över tid? Hur har feminister teoretiserat och förstått förhållandet mellan genus och makt och andra kategorier så som sexualitet, ras/etnicitet och klass? Kursen är indelad i tre breda teman: 1) Feministisk kunskapsproduktion, 2) Kön/genus och sexualitet samt 3) Intersektionella- och postkoloniala kritiska perspektiv. Dessa tre teman kommer att undersökas genom studerandet av klassiska texter, föreläsningar, diskussioner, gruppuppgifter samt individuella skriftliga uppgifter.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)