"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Hot Team - innovationsprojekt

Du är antagen till kursen Hot Team - innovationsprojekt, men innan du kan börja måste du göra några saker före kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mera om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan.

Så här börjar du

Om kursen

 • Kursens upplägg

  I kursen ingår studenter med olika utbildningsbakgrund och på olika utbildningsnivåer, och under kursen jobbar studenterna i team kring ett projekt. Teamen kommer att bygga upp sin egen ’teamstudio’ och i projektet får teamen ta sig an samtida relevanta frågeställningar och designutmaningar med fokus på hållbarhet och design.
  Under kursen genomförs ett antal seminarier med aktuella designperspektiv och teamen coachas regelbundet av lärare. Exempel på examinationsformer, förutom aktivt deltagande i projektarbetet, är reflektion och tillfällen då studenter delar med sig av sitt eget lärande med andra team i så kallade ”sharing sessions”. Viss del av undervisningen sker på engelska.

  Vid kursstart introduceras kursen, förutsättningar för kursens genomförande och examinationsformer.

  Vi rekommenderar att kursen inte kombineras med andra kurser, då den går på helfart och kräver studenternas närvaro.

  Lärplattformen Canvas
  För den här kursen används lärplattformen Canvas. Där hittar du allt du behöver för kursen, som till exempel schema, instruktioner för övningar, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren. Det är också via lärplattformen du lämnar in dina uppgifter.
  Åtkomst till Canvas får du när du registrerat dig på kursen. Logga in i Canvas.

  TEAMS kan också användas vid behov.

  Fäll ihop
 • Frågor om kursen?

  Frågor om kursen kan ställas till kursansvarig lärare Catharina Henje eller till institutionsadministratör Adrian Löwander.

  Fäll ihop
 • Praktisk information

  Närvaro
  Under kursen förekommer flera undervisningstillfällen med obligatorisk närvaro. Kravet på närvaro beror på att dessa inslag innehåller praktiska övningar eller handledning av prövande karaktär, och därmed vägs in vid betygsättningen. Vi har naturligtvis förståelse för att man kan ha andra åtaganden som gör det svårt att delta i alla kursdagar. Ta därför kontakt med respektive lärare/handledare om du vet att du kommer att vara borta, eller om du blir sjuk, för att kunna göra en överenskommelse om hur du ska få kursinformation samt eventuella kompletteringsuppgifter. Notera att lärare kan vara yrkesverksamma utanför universitetet vilket gör att de utanför lektionstider inte finns på Designhögskolan utan endast kan nås via mail.

  Ingen akademisk kvart
  På Designhögskolan används ingen akademisk kvart, vilket betyder att när det står kl. 09.00 i ett schema så betyder det kl. 09.00. Kurstiderna då studenter förväntas jobba i sitt team är kl. 09.00-12.00 samt kl. 13.00-16.00, förutom onsdag eftermidddag som är undervisningsfri, eller om annat anges i schemat eller av läraren/föreläsaren.

  Schemaändringar
  Schemaändringar med kort varsel (samma morgon), meddelas via e-post och/eller anslag över Canvas. Ta för vana att kolla schemat och mail dagligen för att alltid ha aktuell information.

  Ytterdörrar
  Designhögskolans entrédörrar är låsta dygnet runt och du behöver därför använda ditt UMU-kort för att komma in. Om du inte har något kort så hittar du information om hur du skaffar dig kortet under rubriken "Ny vid Umeå universitet".

  Programmeringen av kortet görs efter du har registrerats på kursen. Behörigheten gäller måndag-fredag kl. 08.00-20.00 och ger dig möjlighet att komma in via huvudentrén inne på gården samt via entrén från Östra Strandgatan. Kortet kan användas utan kod kl. 08.00-17.00 och därefter krävs kod. Kortet ger även access till Designhögskolans datorlabb. 

  Datorlabb
  Våra datorlabb (PC-labb) brukar vara bokade för undervisning kl. 09.00-16.00.
  OBS! För att kunna arbeta i datorlabben måste du ha aktiverat ett UMU-id och skapat student-e-postadress.

  Utskrifter
  UMU-kortet används för kopiering och utskrifter på Designhögskolan. Du får information om hur det hanteras i början av kursen.

  Generell information:

  Wozzop Live

  Varje måndag kl. 10.15 hålls en generell veckoinformation för studenter och lärare. Vill ni ta upp något på info-stunden går det bra att göra det spontant genom kursansvarig lärare.

  Onsdagsföreläsningar
  På onsdagar är det ofta aktiviteter i form av öppna föreläsningar av inbjudna yrkesverksamma designer eller andra intressanta personer. Information om föreläsningar sätts upp på anslagstavlor och väggar, samt meddelas på Wozzop Live. 

  Skolmöten
  Klockan 13.00 den första onsdagen i varje månad hålls ett gemensamt informations- och diskussionsmöte för studenter och personal. Alla som vill informera om något, eller ta upp något till diskussion är välkomna att anmäla det i förväg till prefekten, eller ta upp det själv under mötet eller genom en studentrepresentant, lärare eller annan personal. 

  Öppna projektpresentationer
  Alla projektpresentationer som hålls av studenter på Designhögskolan är öppna för andra studenter och anställda om inte annat sägs (ibland kan sekretess föreligga pga. patentärenden). Veckans presentationer meddelas på Wozzop Live och digitala plattformar. Ta gärna tillfället i akt delta i presentationerna i mån av tid – det brukar vara roligt och lärorikt.

  Fika/Lunch
  På konstnärligt Campus finns Restaurang Bygden. I Designhögskolans studentkök finns kylskåp och mikrovågsugnar för den som vill värma medhavd mat.

  Det finns kaffeautomater på skolan men då krävs det att du har med egen mugg. Betalning sker genom betalkort. Varu- och dryckesautomater finns i anslutning till verkstad/bottenvåning.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Beställ ditt UMU-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett UMU-kort. UMU-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om UMU-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala studiestartsföreläsningar via Zoom den 27–30 augusti, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Här ser du datum och tid för varje föreläsning

   

  Fäll ihop
 • Ta hjälp av en studievägledare

  Studievägledare är experter på alla möjliga frågor och vi finns som stöd både innan och under studierna. Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Det kan vara många frågor som snurrar. Om du till exempel har funderingar om dina studier och olika vägval så diskutera med en studievägledare – vi hjälper dig att komma vidare.

  Studievägledningen hjälper dig hitta rätt

  Fäll ihop
 • Bibliotekets tjänster

  Som student kommer du söka information, läsa stora mängder akademisk text och skriva självständiga arbeten. Biblioteket stöttar dig under hela sök- och skrivprocessen. Besök vår drop-in, boka en handledningstid eller fördjupa dig på egen hand i våra guider.

  Upptäck bibliotekets tjänster, både på campus och på distans

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om något krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)