"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Statistik och empirisk metod

Välkommen till kursen Statistik och empirisk metod, 7,5 hp och till Umeå universitet. Nedan hittar du information som du behöver känna till inför kursstarten, så läs igenom varje rubrik och följa instruktionerna

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  På denna kurs tillämpar vi självregistrering. Det innebär att du själv ska registrera dig på studentwebben innan kursstart. Registreringen är öppen en vecka före kursstart och fram till dagen då kursen startar.  
  Mer information om registrering och studentwebben hittar du här.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Fredag 18 februari, 2022

  Tid: Se schema

  Kursens schema publiceras en månad innan kursstart. Klicka på schemalänken för att hitta schemat. Vänligen notera att schemat kan komma att ändras. Kontrollera därför schemat igen vid kursstart.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Lärplattform

  Kursen använder Canvas som lärplattform. Kurssidan på Canvas kommer att vara tillgänglig först vid kursstart.

  För att kunna logga in behöver du ha aktiverat ditt Umu-id, se mer information om det längre ner i Välkomstbrevet.

  Fäll ihop
 • Antagning med villkor

  Om du är antagen med villkor betyder det att du har ett behörighetskrav att uppfylla för att få läsa kursen. Du kan inte registrera dig om du inte uppfyller behörigheten. I kursplanen kan du läsa mer om behörighetskravet. Vid frågor vänligen kontakta institutionens studievägledare Anders Lindmark.

  Fäll ihop
 • Om du önskar lämna återbud

  Om du inte har för avsikt att gå kursen vänligen meddela oss så snart som möjligt, då kan din plats gå till någon annan. Du tackar nej till din plats via ditt antagningsbesed på antagning.se eller genom att skicka ett mejl till Erica Åström.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)