"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Restaurangdrift i matsal, 15 hp

Engelskt namn: Running a Restaurant - Dining Room Service

Denna kursplan gäller: 2008-01-28 till 2012-01-01 (nyare version av kursplanen finns)

Kurskod: 2MR026

Högskolepoäng: 15

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Måltids- och restaurangvetenskap: Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Betygsskala: Tregradig skala

Ansvarig institution: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Beslutad av: Programkom för hotell- och restaurangmanagementprogr o gastronomiprogrammet, 2007-12-11

Innehåll

I denna kurs ska de studerande fördjupa sina kunskaper i att driva en restaurang. Kursen behandlar planering, genomförande och uppföljning av restaurangdrift i matsal och gästspel. Det handlar bland annat om val av drycker och serveringstekniker, marknadsföring, gästkontakter, dukning och dekoration, arbetsplanering, arbetsmiljö, egenkontroll och ekonomisk uppföljning.

Förväntade studieresultat

Efter genomgången kurs ska den studerande kunna - visa goda färdigheter i menyplanering för mat och dryck i kombination, - visa färdigheter i arbetsledning, - genomföra service i matsal på klassiskt och modernt vis, - planera, genomföra och utvärdera drift av restaurang.

Behörighetskrav

För tillträde till kursen krävs minst 60 hp godkänt från tidigare kurser på programmet eller dokumenterat gedigen yrkeserfarenhet

Undervisningens upplägg

Undervisningen sker i form av föreläsningar, gruppövningar och praktiska övningar i matsal, enskilt och i grupp. Viss undervisning i matsal kan ske kvällstid och utanför campus. Gruppövningar och praktiska övningar i matsal är obligatoriska. Även vissa föreläsningar är obligatoriska.

Examination

Examinationen omfattar planering och genomförande av det praktiska arbetet i matsal, inklusive samarbete med övriga studenter i matsalen och i köket. Kunskapskontrollen sker även genom att de studerande enskilt eller i grupp skriftligt redovisar och utvärderar resultatet av genomförd restaurangdrift. Betyget utgör en sammanfattande bedömning av resultaten vid examinationens olika delar och sätts först när alla obligatoriska delar är fullgjorda och godkända. Tregradig betygskala med Underkänd, Godkänd och Väl godkänd tillämpas. För studerande som inte blivit godkänd vid ordinarie provtillfälle anordnas ytterligare provtillfälle. Den som godkänts i ett prov får inte undergå förnyat prov för högre betyg. Studerande, som utan godkänt resultat har genomgått två prov för en kurs eller del av kurs, har rätt att begära att annan examinator utses, om inte särskilda skäl talar emot det. Sådan begäran lämnas skriftligen till föreståndaren för Enheten för Restauranghögskolan. TILLGODORÄKNANDE Tillgodoräknande av kurs i examen prövas individuellt enligt universitetets tillgodoräknandeordning, se länk: http://www.umu.se/studentcentrum/regler_riktlinjer/index.html

Litteratur