TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN
Välkommen till Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer HT 2021! Här hittar du information om vad du behöver göra för att börja på programmet, länkar till välkomstbrev och schema för den första kursen samt kontaktuppgifter till programkoordinatorn och Studentsupport Informatik. Du kan även läsa mer om programmet, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver kan du höra av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan.
Umu-id är ditt användarkonto. MFA ökar din digitala säkerhet.
Ditt Umu-id behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Ditt Umu-id behöver du när du ska:
För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.
MFA, eller multifaktorautentisering som det heter, minskar risken att obehöriga kommer åt din information eller ditt konto. Som ny student behöver du aktivera MFA för att kunna logga in i olika system, exempelvis lärplattformen Canvas och studentwebben.
Jag vill aktivera mitt Umu-id och MFA
Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id eller MFA kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.
Självregistrering via Studentwebben
Du startar programmet genom att registrera dig på den första kursen. Den första kursen på programmet är Informationssystem.
Du måste vara registrerad på denna kurs för att kunna följa programmet och få dina resultat registrerade.
Du gör själv registreringen via Studentwebben i samband med kursstart. Registreringen är öppen 23 augusti till 1 september 2021. För att behålla din plats måste du registrera dig senast den 1 september.
Du finner mer information i Välkomstbrevet för första kursen.
Vi på Institutionen för informatik ber dig bekräfta att du tänker ta erbjuden studieplats på programmet till studentsupport.informatik@umu.se så snart som möjligt - men senast den 6 augusti 2021.
Om du bestämmer dig för att inte delta i programmet, se till att tacka nej till ditt erbjudande genom att logga in på antagning.se.
Det är viktigt att du tackar nej till ditt erbjudande så snart du vet att du inte kommer att delta. Detta gör platsen tillgänglig för en annan sökande.
Prata med en som studerar på programmet
Någon gång under 16-23 juli kommer en student, som läser samma program som du har blivit antagen till, att försöka nå dig på telefon för att hälsa dig välkommen till programmet. Du har då möjlighet att ställa frågor om vad hen tycker om utbildningen och om att vara student i Umeå eller något annat du funderar på.
Information från studentföreningen
Välkommen till BIT-programmet!
Under insparken kommer ni få tillgång till BIT-programmets samtliga Facebookgrupper, tills dess kan ni passa på att tjuvkika på insparkens hemsida. Där finns kontaktuppgifter som ni kan ställa frågor till, stora som små samt datum och tid för start av insparken.
Ni kan även titta runt på BIT-föreningens egna hemsida för att se hur vi arbetar inom programmets förening. Vi på BIT önskar er en härlig sommar och längtar tills vi ses i höst!
Bitföreningen finns också på Instragram: @bitforeningen
Hej,
Varmt välkommen till Umeå universitet och Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer, eller BIT-programmet som vi säger till vardags!
Jag heter Mikael Söderström och är programsamordnare för BIT. Som programsamordnare leder jag arbetet i programrådet vilket består av representanter för de institutioner som undervisar på BIT, en representant för näringslivet samt studentrepresentanter från samtliga årskullar på programmet. Rådets främsta uppgift är att säkerställa att BIT-programmet både idag och i framtiden håller hög kvalitet. Jag ser gärna att ni i klassen väljer en ledamot och en suppleant som representerar er klass i programrådet så snart terminen börjat. Se Instruktion för programråd för mer information om vad programrådet gör.
BIT-programmet består av en kombination av kurser i Informatik, Pedagogik, Psykologi och Sociologi, vilket förbereder dig väl för ett spännande framtida yrkesliv. Inför den sjätte, och sista terminen på utbildningen, väljer du vilket av de fyra ämnena du vill fördjupa dig i. Den första kursen du kommer att läsa i höst heter Informationssystem och ges av Informatik. Här introduceras du till samhällets digitalisering och får en inblick i vilken enorm påverkan detta fenomen kommit att få på stora delar av vår tillvaro. Kursen introducerar inte bara till BIT utan ger även en introduktion till universitet, universitetsstudier och vetenskap.
Terminstider:
Tiden mellan 23 december och 2 januari är det ingen kursaktivitet.
År 1
Hösttermin 2021: 30 augusti 2021 - 16 januari 2022
Vårtermin 2022: 17 januari 2022 – 5 juni 2022
År 2
Hösttermin 2022: 29 augusti 2022 - 15 januari 2023
Vårtermin 2023: 16 januari 2023 – 4 juni 2023
År 3
Hösttermin 2023: 28 augusti 2023 - 14 januari 2024
Vårtermin 2024: 15 januari 2024 – 2 juni 2024
Har du några frågor gällande programmets struktur, upplägg och innehåll, tveka inte att höra av dig till mig på mikael.soderstrom@umu.se.
Har du frågor gällande registrering, studieintyg, studievägledning eller övriga ärenden av administrativ karaktär, maila vår studentsupport på
studentsupport.informatik@umu.se så hjälper de dig direkt eller hänvisar till rätt person.
Så, ännu en gång, varmt välkommen att läsa hos oss och vi ser fram emot att få träffa dig vid terminsstarten den 30:e augusti!
Sök stöd vid funktionsnedsättning
Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.
Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.
Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.
Beställ ditt UMU-kort
När du är på något av våra campus kommer du behöva ett UMU-kort. UMU-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.
Ta hjälp av en studievägledare
Studievägledare är experter på alla möjliga frågor och vi finns som stöd både innan och under studierna. Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Det kan vara många frågor som snurrar. Om du till exempel har funderingar om dina studier och olika vägval så diskutera med en studievägledare – vi hjälper dig att komma vidare.
Bibliotekets tjänster
Som student kommer du söka information, läsa stora mängder akademisk text och skriva självständiga arbeten. Biblioteket stöttar dig under hela sök- och skrivprocessen. Besök vår drop-in, boka en handledningstid eller fördjupa dig på egen hand i våra guider.
Upptäck bibliotekets tjänster, både på campus och på distans
Fråga Infocenter om något krånglar
Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.