TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN
Du är antagen till Civilingenjörsprogrammet i Interaktion och Design. Jag heter Thomas Mejtoft och är programansvarig och till min hjälp har jag Ulrik Söderström som är biträdande programansvarig och Lena Palmquist som är programstudievägledare. Tillsammans med Ulrik, så kommer jag att vara en av lärarna som du kommer att möta på första kursen på programmet i höst.Vi som jobbar med programmet hälsar dig varmt välkommen och hoppas att du ska få en mycket givande studietid här i Umeå!
Jag vill påminna dig om att tacka ja till din studieplats på antagning.se innan svarstiden går ut, för att du ska behålla din studieplats. Om du inte vill behålla din plats på kursen/programmet är vi tacksamma om du meddelar det till någon av oss så att vi kan erbjuda platsen till dem som står på reservlistan.
Ni kommer att registreras på första kursen i samband med att ni kommer på kursintroduktionen.
Fäll ihopFörsta kursen på programmet (efter introduktionsveckan) heter Interaktionsteknik och Design, 7.5hp, och startar med en registrering och kursintroduktion. Har du inte möjlighet att närvara vid introduktionen måste du anmäla det i förväg till studievägledaren, programansvarig eller kursansvarig, annars riskerar du att förlora din studieplats.
Kursens upplägg
Schemat för introduktionskursen och för den inledande kursen på programmet, Interaktionsteknik och Design, hittar du på:
https://cloud.timeedit.net/umu/web/public1/ri16x0QnX38Z5lQ67Z66Qyn0yb0h1YQcdYcg37wQY377n1aZnew7.html
På denna kurs kommer vi att i år ha en bok som heter Designing for interaction (second edition): Creating innovative applications and devices (isbn: 978-0-321-64339-1) av Dan Saffer.
Till den boken kommer vi att komplettera med några artiklar och några kapitel ur ett häfte som vi tillhandahåller under kursen.
Till matematikmomentet kommer en bok som heter Introduktion till högre studier i matematik, 2:a upplagan (isbn: 978-91-47-11336-1) av Robert Johansson och Lars-Daniel Öhman att användas. Båda böckerna finns att beställa på Internetbokhandlare som till exempel Adlibris och Bokus.
Köp gärna böckerna innan kursen startar, så att du kan hänga med redan från början i studierna.
En del material och information om programmet hittar du via följande länk:
Läs mer om civilingenjörsprogrammet i interaktion och design
Där hittar du också en länk till utbildningsplan och blockschema.
Veckan innan den första programkursen börjar har du möjlighet att vara med på en introduktionskurs i matematik, Basfärdigheter i algebra.
Introduktionskursen repeterar grundkunskaper i matematik och ger dig en chans att lära känna de andra studenterna på programmet.
Om du vill vara med på introkursen i matematik måste du anmäla dig separat (se länken nedan). De flesta nya studenterna på programmet väljer att läsa introduktionskursen som repetition. Vi rekommenderar starkt alla nya studenter att vara med på denna vecka, då den både är en bra grund för de fortsatta studierna och ett bra sätt att lära känna andra studenter på programmet.
Alla information som ni behöver för att anmäla er till introduktionskursen finns på följande sida:
https://www.umu.se/student/matematik-och-matematisk-statistik/basfardigheter-i-algebra/
Har du frågor kan du nå oss här:
Thomas Mejtoft, programansvarig
thomas.mejtoft@umu.se
Ulrik Söderström, biträdande programansvarig
ulrik.soderstrom@umu.se
Lena Palmquist, programstudievägledare
lena.palmquist@umu.se
Välkommen till Umeå universitet
Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!
Ny student på Umeå universitet
Fäll ihopAktivera ditt Umu-id
Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel
När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.
Det här funkar ju inte. Hjälp!
Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.
Fäll ihopSkaffa Umu-kort
När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som
Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.
Fäll ihopTillgång till hela Microsoft Office 365
Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.
Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.
Fäll ihopGå med i en studentkår
Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.
Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?
Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.
På Umeå universitet har vi tre studentkårer
Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.
Fäll ihop
Om något krånglar finns Infocenter
Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter ger svar, hjälp och vägledning
Fäll ihop