Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 29 oktober 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Civilingenjörsprogrammet i teknisk datavetenskap

Hjärtligt välkommen till Civilingenjörsprogrammet i Teknisk Datavetenskap! De närmaste fem åren kommer att vara omvälvande och förändra hela ditt liv. Vårt specialområde är mångsidigt och oändligt fascinerande. I allt större utsträckning har datavetenskapen blivit central för hur vi gestaltar vår samtid och framtid. Välkommen att följa med på den resan! Henrik Björklund, programansvarig

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej till din studieplats

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats eller vill stå kvar som reserv behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet. Men, är du inte längre intresserad av din studieplats är det viktigt att du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  Jag vill påminna dig om att tacka ja till din studieplats på antagning.se innan svarstiden går ut, för att du ska behålla din studieplats. Om du inte vill behålla din plats på kursen/programmet är vi tacksamma om du meddelar det till någon av oss så att vi kan erbjuda platsen till dem som står på reservlistan.

  Ni kommer att registreras på första kursen i samband med att ni kommer på kursintroduktionen.

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  Måndag 31 augusti 2020

  Tid: 8.15

  Plats: Se kursens lärplattform

  Första kursen på programmet (efter introduktionsveckan) heter Metoder och verktyg för datavetare, 7.5hp, och startar med en registrering och kursintroduktion. Har du inte möjlighet att närvara vid introduktionen måste du anmäla det i förväg till studievägledaren, programansvarig eller kursansvarig, annars riskerar du att förlora din studieplats.

  Kursens upplägg

  Schemat för den inledande kursen på programmet, Metoder och verktyg för datavetare, hittar du på:
  https://cloud.timeedit.net/umu/web/public1/riqvbQ7xw2XZ3aQy7y73clw06eZQZ1dnn56Y7YQQQYoZn7n1ZcQhqo.html

  På mattedelen av denna kurs kommer vi använda en bok som heter Introduktion till högre studier i matematik, 2:a upplagan (isbn: 978-91-47-11336-1) av Robert Johansson och Lars-Daniel Öhman att användas. Boken finns att beställa på Internetbokhandlare som till exempel Adlibris och Bokus. Köp gärna boken innan kursen startar, så att du kan hänga med redan från början i studierna.

  Resten av materialet på kursen (tex artiklar som ska läsas eller material som krävs för att göra vissa uppgifter) ges under kursens gång via kurssajten. Den brukar man få tillgång till vid kursstart.

  Fäll ihop

Om programmet

 • Programmets/kursens upplägg

  En del material och information om programmet hittar du via följande länk:

  Läs mer om civilingenjörsprogrammet i teknisk datavetenskap

  Där hittar du också en länk till utbildningsplan och blockschema.

  Fäll ihop
 • Repetitionsvecka i matematik

  Veckan innan den första programkursen börjar har du möjlighet att vara med på en introduktionskurs i matematik, Basfärdigheter i algebra.
  Introduktionskursen repeterar grundkunskaper i matematik och ger dig en chans att lära känna de andra studenterna på programmet.
  Om du vill vara med på introkursen i matematik måste du anmäla dig separat (se länken nedan). De flesta nya studenterna på programmet väljer att läsa introduktionskursen som repetition. Vi rekommenderar starkt alla nya studenter att vara med på denna vecka, då den både är en bra grund för de fortsatta studierna och ett bra sätt att lära känna andra studenter på programmet.

  Alla information som ni behöver för att anmäla er till introduktionskursen finns på följande sida:
  https://www.umu.se/student/matematik-och-matematisk-statistik/basfardigheter-i-algebra/

  Fäll ihop
 • Kontakta oss

  Har du frågor kan du nå oss här:

  Henrik Björklund, programansvarig
  henrik.bjorklund@umu.se

  Marie Nordström, programstudievägledare
  marie.nordstrom@umu.se

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)