"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Masterprogram i arbetsterapi

Välkommen till Masterprogrammet i Arbetsterapi och till första kursen Vetenskaplig teori och metod 15 hp på Inst för samhällsmedicin och rehabilitering, avdelningen för arbetsterapi. Innan kursstart måste du göra några saker. Här nedan får du veta vad du ska göra och när. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi hälsar dig varmt välkommen med hopp om en givande studietid!

Så här börjar du

 • 1. Andra antagningsbeskedet

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.

  Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud via Ladok (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Se vilket stöd du kan få och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  För att börja det här programmet ska du själv registrera dig i Ladok innan kursstart. Det kan du göra från och med onsdag den 16 augusti till och med måndag den 28 augusti.
  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering. Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt.
  En manual för hur webbregistreringen går till hittar du på www.student.umu.se/registrering

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id, se info längre ner i brevet

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  Måndag 28 augusti

  Tid: Se info nedan

  Plats: Lärplattformen Canvas, digitalt via Zoom

  Terminen och kursen startar den 28 augusti med förberedelser inför kursträffsvecka 1 som startar den 4 september.

  Lärplattformen på Canvas öppnar ungefär en vecka innan kursstart.

  Kom ihåg! För att börja kursen och få tillgång till Canvas måste du först ha registrerat dig.

  Länk till kursplanen för första kursen: Arbetsterapi - vetenskaplig teori och metod, 15 hp

  Fäll ihop

Om programmet

 • 1:a kursens upplägg

  Det här är en kurs med tre kursträffsveckor som består av digitala träffar måndag till fredag och en tentamensdag. Du kommer alltså att läsa det mesta av kursen på egen hand och genom olika grupparbeten, men träffa lärare och alla kursare på distans via Zoom vid tre kursträffsveckor. Eftersom delar av det som ingår i dessa kursträffsveckor är obligatoriska betyder det att du måste vara med på dessa moment för att kunna bli godkänd på kursen.

  Under kursträffarna hålls föreläsningar och obligatoriska seminarier, workshops, journal clubs samt förberedelser och redovisningar i grupp. Utöver kursträffsveckorna planeras även några andra sammankomster via nätet. Därför behöver du preliminärt reservera 2-5 oktober där en timme/student bokas in. Det tillkommer även tider för egna gruppträffar på Zoom.

  Mellan kursträffsveckorna hittar du allt du behöver för kursen på lärplattformen Canvas. Där finns bland annat schema, kursplan, studiehandledning, kursmaterial, filmer och uppgifter. Där kan du även ha kontakt med dina lärare och dina kursare. Kursen innebär halvtidsstudier och samläses med studenter från avdelningen för Fysioterapi.

  Fäll ihop
 • Kursträffsveckor och tentamensdag

  Kursträff 1: 4-8 september via Zoom
  Kursträff 2: 16-20 oktober via Zoom
  Kursträff 3: 11-14 december via Zoom

  Tentamen: 11 januari 2024

  Fäll ihop
 • Kontakt

  Ulla Nygren, Avdelningschef och Studierektor på Avdelningen för Arbetsterapi.
  E-post: ulla.nygren@umu.se, telefon 090-786 91 02

  Kursansvarig för kursen Vetenskaplig teori och metod:
  Andrew Strong, postdoktor
  Telefon: 090-786 56 28
  E-post: andrew.strong@umu.se

  Se även kontaktformulär längre ner på sidan.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 9-12 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Se datum och tid för varje föreläsning via länken

   

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)