"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Masterprogram i Biomedicin

Du är antagen till Masterprogrammet i Biomedicin, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om Masterprogrammet i Biomedicin, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen 3MB037 Avancerad biomedicin. För den här kursen blir du registrerad när du deltar på introduktionstillfället, måndag den 30 augusti 2021.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att närvara vid introduktionstillfället måste du anmäla det till oss i förväg, annars riskerar du att förlora din plats.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan närvara vid introduktionstillfället måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 30 Augusti 2021

  Tid: enligt schema

  Plats: Digitalt, länk publiceras senare

  3MB037 Avancerad biomedicin, 30 hp

  Schema kan uppdateras närmare kursstart.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programöversikt

  Masterprogrammet i Biomedicin

  År 1
  Avancerad biomedicin, 30 hp
  Valbara kurser, 30 hp

  År 2
  Valbara kurser, 30 hp
  Examensarbete, 30 hp

  Fäll ihop
 • Introduktion

  Programmet börjar med kursen "Avancerad Biomedicin, 30 hp". I kursen görs nedslag i områdena Infektion, Cancer, Ämnesomsättningssjukdomar och Neurovetenskap. Förutom ämneskunskap inom dessa områden är målet att du skall få ett vetenskapligt förhållningssätt, att bli duktigt på att kritiskt granska resultat och slutsatser, att i tal och skrift bli bra på att diskutera biologiska och medicinska förlopp och förstås att formulera egna biomedicinska frågeställningar. I kursen får du också öva informationssökning, biostatistik och bioinformatik. Sådana färdigheter som du kommer att ha god nytta av vilken inriktning du än vill ha på din masterexamen och oavsett var din framtida arbetsplats kommer att bli. I slutet av programmet gör du ett examensarbete i biomedicin där du själv väljer ämnesinriktning. I övrigt är du fri att själv välja kurser och en inriktning som passar ditt intresse.

  Fäll ihop
 • Kontakter

  Om ni har frågor får ni gärna kontakta oss.
  Yngve Östberg är programansvarig och Anders Olofsson är ordförande för programrådet. Vi svarar gärna på frågor som rör innehållet i masterprogrammet. Övriga frågor som rör antagning och annat ställer ni till studievägledaren.

  Yngve Östberg , e-post: yngve.Ostberg@umu.se
  Anders Olofsson, e-post: anders.olofsson@umu.se
  Studievägledare, e-post: biomed.stud.info@adm.umu.se

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)