"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Personalvetarprogrammet

Hej! Vi gratulerar dig till en plats på Personalvetarprogrammet i Umeå! I detta brev får du viktig och användbar information som du behöver ta del av inför hösten, så läs det noggrant. Om du har frågor är du välkommen att kontakta programvägledare Jenny Dufweke via kontaktformuläret längst ner.

Så här börjar du

 • 2. Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Ditt Umu-id behöver du när du ska:

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • 3. Registrera dig på kursen

  Du behöver registreras på programmet för att kunna påbörja dina studier. Registrering sker i samband med uppropet på första dagen av terminen. Har du, av någon anledning inte möjlighet att närvara på uppropet, men vill behålla din plats på programmet, måste du meddela det till din programvägledare Jenny Dufweke innan uppropet. Gör du inte det, förlorar du din studieplats som då erbjuds någon på reservlistan.

  Fäll ihop
 • 4. Börja kursen

  31 augusti 2020

  Tid: förmiddag (mer info mailas)

  Plats: Ub333

  Hitta till din sal genom att skriva in salsnumret på kartlänken ovan.

   

  Fäll ihop

Om kursen

 • Välkommen till Personalvetarprogrammet, vid Umu

  Inför programstart

  - Vi vill alla ge dig en så bra start som möjligt. Som ny student kommer du att bli uppringd av någon av våra trevliga studenter från studentföreningen PLUM (Personalvetarna i Umeå) efter den 1 augusti. Passa då på att ställa de frågor du har innan programstarten. 

  - PLUM och studenter från år 2 kommer att arrangera en hel del trevliga aktiviteter för er under er första tid på universitetet. Mer info kommer skickas ut i augusti till den e-postadress som du angett på antagning.se.
  Vill du veta mer om PLUM, läs mer på deras hemsida: http://plum.nu/

  - Vi vill rekommendera dig att se Umu:s digitala introduktionsföreläsningar 26 - 27 aug för dig som ny student vid Umu. Se mer här: Ny student

  - Se till att ha aktiverat ditt Umu-id inför kursstart (se länkar längre ner på sidan hur du aktiverar ditt Umu-id). 
  Logga gärna in och bekanta dig med programplattformen: https://studera.pedag.umu.se/ (kursnyckel kommer att mailas ut inför kursstarten

  - Som en introduktion till ert kommande arbete med HR-frågor så kommer vi under första momentet att diskutera etik i HR-arbete. Förbered dig därför genom att läsa Etik_i_hr-arbetet innan kursstarten.

  (direktlänk: https://akademssr.se/sites/default/files/files/etik_i_hr-arbetet_2015_w_150819.pdf )

  Introdagar

  Hösten börjar 31 augusti med tre introduktionsdagar. Utifrån de samhällsläge vi är i idag med max antal för sammankomster på 50 st, så kommer denna termin starta något annorlunda än tidigare år. Vi kommer att träffas i mindre grupper under våra introdagar. (Mail om grupptillhörighet och tider kommer att mailas till dig veckan innan kursstart).
  Förutom upprop första dagen, så får du under dessa dagar viktig information om Personalvetarprogrammet och dess innehåll, om studier vid Umeå universitet och ditt kommande yrkesliv. Du får träffa undervisande lärare och programmets samordnare Mikael Stattin och Daniel Larsson samt programvägledare Jenny Dufweke. Mikael och Daniel är även två av de som undervisar på programmet och Daniel är även programmets studierektor. Mikael, Daniel och Jenny finns som kontaktpersoner under dina tre år på utbildningen.

  Din första kurs

  Din första kurs på programmet heter 2ÖÄ001; HRM, organisation och arbetsliv, 15 högskolepoäng.

  Den startar tors 3 september kl. 10 i Bt 102 (Beteendevetarhuset) och introducerar de områden som Personalvetarprogrammet kommer att inriktas mot.
  I schemat (följ schemalänken ovan) ser du upplägget för de kommande veckorna på kursen och i kursplanen kan du läsa om kursens innehåll och kurslitteratur och vad det är tänkt att du ska lära dig.

  Fäll ihop
 • Bra att veta

  Studiemedel

  Vid ansökan om studiemedel anger du följande terminstider för läsåret 2020/2021:
  Höstterminen: 31 aug 2020 - 17 januari 2021
  Vårterminen: 18 januari - 6 juni 2021

  Vi rekommenderar att du ansöker om studiemedel för hela första läsåret (höst- och vårtermin) på en gång. För mer information om studiemedel: www.csn.se

  Studera vid Umu

  För att trivas under studietiden är det många bitar som behöver falla på plats. På den här sidan kan du läsa mer om att komma igång med studierna vid Umu, skaffa boende och om Umeå som stad.

  Buddyprogrammet

  Är du intresserad av att träffa nya människor från olika kulturer? Vill du hjälpa internationella studenter att komma till rätta i Umeå? Eller vill du förbättra dina språkkunskaper? Då är buddyprogrammet något för dig!
  Om du planerar att söka en utbytesplats kan det räknas som en merit om du har varit buddy. Läs mer och ansök här: Bli Buddy

  Fäll ihop
 • Kontakt

  Under sommaren

  Du kan också kontakta din programvägledare Jenny Dufweke genom kontaktformuläret nedan. Hon är åter på kontoret 12 augusti, men Infocenter är öppet hela sommaren och kan besvara de flesta frågor via telefon.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Beställ ditt UMU-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett UMU-kort. UMU-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om UMU-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala studiestartsföreläsningar via Zoom den 27–30 augusti, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Här ser du datum och tid för varje föreläsning

   

  Fäll ihop
 • Ta hjälp av en studievägledare

  Studievägledare är experter på alla möjliga frågor och vi finns som stöd både innan och under studierna. Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Det kan vara många frågor som snurrar. Om du till exempel har funderingar om dina studier och olika vägval så diskutera med en studievägledare – vi hjälper dig att komma vidare.

  Studievägledningen hjälper dig hitta rätt

  Fäll ihop
 • Bibliotekets tjänster

  Som student kommer du söka information, läsa stora mängder akademisk text och skriva självständiga arbeten. Biblioteket stöttar dig under hela sök- och skrivprocessen. Besök vår drop-in, boka en handledningstid eller fördjupa dig på egen hand i våra guider.

  Upptäck bibliotekets tjänster, både på campus och på distans

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om något krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)