Hoppa direkt till innehållet
printicon

Bli buddy - träffa internationella studenter på hemmaplan

Är du intresserad av att träffa nya människor från olika kulturer? Vill du hjälpa internationella studenter att komma till rätta i Umeå? Eller vill du förbättra dina språkkunskaper? Då är buddyprogrammet något för dig!

Buddyprogrammet är till för att hjälpa internationella studenter att komma till rätta i Umeå och introducera dem till Sverige. Det är också en unik möjlighet för dig som redan studerar vid universitetet att möta nya människor, kulturer och utveckla dina språkkunskaper.

Att vara buddy

Alla som deltar i buddyprogrammet blir indelade i buddygrupper som består av 8–10 etablerade studenter och 30–40 nya internationella studenter. Som buddy spelar du en viktig roll i de internationella studenternas samlade upplevelse av universitetet, Umeå och Sverige. Du kommer att vara en av de första kontakterna som internationella studenter har med Umeåstudenter och du kommer garanterat att få svara på många praktiska frågor; som var det går att köpa en cykel, hur kollektivtrafiken fungerar, var närmaste mataffär ligger.

Inom gruppen hittar ni på sociala aktiviteter som t.ex. att laga mat tillsammans, gå på bio, åka skidor, ta en fika osv.

Buddyprogrammet pågår hela terminen men under de första veckorna är det mycket som händer och det är därför extra viktigt att du kan vara delaktig i aktiviteterna.

Vilka aktiviteter som anordnas finns på Facebooksidan för Buddy Programme:
Buddy Programme Umeå University

Anmäl dig till att vara buddy

Du måste skicka du in en anmälan för att registrera dig som buddy för internationella studenter.
Anmälan

Merit för framtiden

Om du själv söker en utbytesplats kan det räknas som en merit om du har varit buddy. Du får ett intyg av International Office men det krävs att du har varit en aktiv buddy. Kontakta den internationella studentkoordinatorn på buddy@umu.se för mer information.