Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Tekniskt-naturvetenskapligt basår

Välkommen till Umeå universitet och Tekniskt-naturvetenskapligt basår. På denna sida hittar du viktig information inför starten på basåret, läs igenom allt och kontakta oss om du har några frågor. Vi på basåret hoppas att du ska få en givande studietid här i Umeå!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  Programmet startar med ett obligatoriskt programupprop måndag 29 augusti kl. 10:30, se även avsnittet ”Börja programmet”. Programuppropet kommer att ske i två olika salar, Lindellhallen 1 och Lindellhallen 2. Information om vilken sal du ska gå till kommer att anslås utanför salarna.

  Efter programuppropet, ca 12.30, kommer basåret att bjuda på enklare lunch. Du behöver inte anmäla dig till lunchen. Det kommer att finnas glutenfritt, laktosfritt samt veganskt alternativ. Efter lunchen förväntas du delta i mottagningsaktiviteter, bland annat en gemensam rundvandring på campus.

  Om du inte har möjlighet att närvara vid programuppropet måste du anmäla det till basårets studieadministratör senast måndag 29 augusti klockan 8:00, annars förlorar du din studieplats. Kontaktuppgifter hittar du på sidan för basårets studenter:

  https://www.umu.se/student/mina-studier/tekniskt-naturvetenskapligt-basar/

  För att bli registrerad på programmet måste du registreras på någon av de inledande basårskurserna. För att bli registrerad på basårskurserna ska du gå på kursuppropet på respektive kurs. Vilken dag och tid dina kurser börjar beror vilka kurser du ska läsa. Mer detaljerad information om kursstart och kursupprop för respektive kurs kommer du att få i samband med programuppropet.

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

Om programmet

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)