Hoppa direkt till innehållet
printicon

Samarbeta med oss

Namnet till trots fungerar Enheten för externa relationer som en resurs både inåt och utåt.

Å ena sidan är vi ett stöd för universitetet internt vad gäller såväl samverkansfrågor som forskningsfinansiering. Å andra sidan finns vi här för att underlätta för dig som vill nå och samarbeta med Umeå universitets forskare, lärare och studenter.

Vi kan bland annat hjälpa till att:

  • hitta för dig relevanta kontakter och nätverk
  • utveckla och förverkliga olika typer av samarbeten
  • skapa mötesplatser mellan universitetet och näringslivet, den offentliga och/eller ideella sektorn

Hör gärna av dig till oss och beskriv vad du har för behov, idéer eller intresseområden – så gör vi vårt bästa för att guida dig rätt!

Kontaktinformation

Enheten för externa relationer
Umeå universitet
901 87 Umeå

Besöksadress:
Universitetsledningshuset, plan 5

Tel: 090–786 50 00
er@umu.se

 

Exempel på sätt att samverka

Vi på Externa relationer koordinerar ett flertal olika samarbeten och mötesplatser. Kanske kan något av följande exempel inspirera eller locka just din verksamhet? 

Co-op – Co-operative Education

Co-op är en samverkansmodell som går ut på att studenter varvar sina studier med betalda arbetsperioder på ett företag. Detta innebär ofta en vinn-vinn-situation. Som arbetsgivare får du både möjlighet lära upp och lära känna studenten redan innan examen, vilket bäddar för bra rekryteringsmöjligheter. Studenten får samtidigt värdefull och hett eftertraktad arbetslivserfarenhet. 

Läs mer om Co-op för dig som arbetsgivare

AIMday

AIMday är en dag när du och din organisation själva får sätta agendan genom att på förhand ställa frågor som ni vill diskutera med universitetets forskare. Forskarna anmäler i sin tur vilka frågor de vill vara med och diskutera utifrån sin expertis – varpå vi matchar ihop er till tvärvetenskapliga smågrupper. Sedan träffas ni under en timme för att vända och vrida på just er utmaning. Ett gyllene tillfälle att knyta kontakter, kläcka idéer för samarbeten och få nya insikter till den vardagliga verksamheten. 

Läs mer om AIMday 

Räkmacka

Projektet Räkmacka innebär en chans för Umeås studenter och det regionala näringslivet att träffas för att lära sig mer om varandra. Här välkomnar vi er som yrkesmänniskor i Umeå- och Örnsköldsviksområdet att komma och berätta om era jobb och knyta kontakter med välutbildade unga som är på väg ut i arbetslivet inom just er bransch.

Läs mer om Räkmacka

Strategiska partnerskap

Umeå universitet ingår i ett antal långsiktiga samarbeten med externa aktörer, strategiska partnerskap. Målet är dels att bägge parter ska utvecklas och dels att höja kvaliteten på universitetets forskning och utbildning. Genom att arbeta tillsammans kan vi också bidra till bättre förståelse för samhällets behov – och till lösningar på dess utmaningar. 

Läs mer om våra strategiska partnerskap