"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Bild: Mostphotos

Ya-Fang Mei Lab

Forskargrupp Vår grupp studerar nya onkolytiska adenovirus 11p-vektorer vid behandling av humana solida tumörer.

Adenovirusvektorer baserade på Ad5 har framgångsrikt använts som genöverföringsvektorer i många kliniska studier med genterapi. Trots deras omfattande tillämpning är många potentiella terapeutiska tillämpningar begränsade av förekomsten av vektorneutraliserande antikroppar inom den mänskliga befolkningen och oförmågan hos Ad5-baserade vektorer för att transducera viktiga terapeutiska målcelltyper.

I ett försök att kringgå dessa problem valde vi att använda ett nytt onkolytiskt adenovirus 11p-virus som vektorer, eftersom förekomsten av neutraliserande antikroppar är låg. Replikationskompetenta Ad5-vektorer som uttrycker terapeutiska gener från E3-regionen var utvärderas men få rapporter har beskrivits med insättningar i E1-regionen i det fullständiga virala genomet. Lyckligtvis utvecklade vi fullständigt replikeringskompetenta adenovirus 11p-vektorer (RCAd11p) med E1-insättningar: uttryck av självmordsgener, cytokingener eller tumörundertryckande gener.

Vårt projekt fokuserar på undersökningen av RCAd11p-vektorernas tumördödande effekt in vitro och in vivo, och studera de molekylära mekanismerna för vektorerna i tumörceller. Vårt mål är att tillämpa de Ad11p-baserade vektorerna i kliniska prövningar för behandling av solida tumörer. 

Forskningsledare

Ya-Fang Mei
Forskare
E-post
E-post
Telefon
090-785 28 91

Översikt

Medverkande institutioner och enheter vid Umeå universitet

Institutionen för klinisk mikrobiologi

Forskningsområde

Cancer, Infektionsbiologi
  • Medlemmar

    Externa gruppmedlemmar

    Palwasha Zamir, forskningsstudent

    Betul Odabasi, forskningsstudent

Senast uppdaterad: 2024-02-02