Hoppa direkt till innehållet

Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

printicon
Huvudmenyn dold.

Tid, rum och kultur i hem- och konsumentkunskap

Post-doc projekt I detta projekt undersöks hur fenomenen tid, rum och matkultur formas genom lärares ord och handlingar i hem- och konsumentkunskap.

Preliminära resultat visar att HKK riskerar att bli isolerat på skolan, men det har å andra sidan tydliga kopplingar till hemmet, både elevernas nuvarande hem och ett tänkt framtida hem som fungerar som mål- och förebild för undervisningen. Lärare upplever en tidsbrist i arbetet som kan ses som en arrytmi och inte enbart för få timmar. Med detta menas att olika rytmer i matlagningen och lärandet om matlagning kan krocka, t ex genom att elever är olika snabba, vilket skapar en komplex lärandesituation.

Projektansvarig

Ingela Bohm
Universitetslektor
E-post
E-post
Telefon
090-786 91 27

Projektöversikt

Projektperiod:

2018-02-01 2021-12-31

Medverkande institutioner och enheter vid Umeå universitet

Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Forskningsområde

Kost- och måltidsvetenskap