"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Bild: Mattias Pettersson

Hälsa på campus - Aktiviteter med föranmälan

Hälsa på campus erbjuder workshops och aktiviteter med ett begränsat antal platser. Dessa aktiviteter behöver en föranmälan, kom ihåg att anmäla dig!

Program 13 februari 2024

Anmälan Hälsa på campus 13 februari 2024

Kom ihåg att alla aktiviteter nedan kräver anmälan. Anmälan öppnar 29 januari kl. 9:00 och är öppen till och med 11 februari. Enbart under denna period hittar du anmälningslänkar till respektive aktivitet som presenteras nedan.

Sortera lista
 • Aqua

  Aqua med IKSU

  Aqua är en skonsam och effektiv motionsform i vatten där hela kroppen jobbar och jublar! Välkommen att träna under ytan på IKSU Sport, lilla bassängen.
  Frågor om aktiviteten? Välkommen att kontakta IKSU.
  Eftermiddag
  Tid: 14:00 till 14:45 IKSU Sport, lilla bassängen
 • Badminton

  Badminton

  Vill du få tips på hur badminton blir än roligare och du än bättre? Kom och testa, instruktör finns på plats. Välj mellan tiderna 10-11, 13-14 eller 14-15. Det enda du behöver ta med är inomhusskor och träningskläder. Badmintonstation Umeå erbjuder dig gratis lånerackets och lånar ut gratis plastbollar. Fjäderbollar finns att köpa. Möjlighet till bastu finns. Ledare: IFK Umeå Badminton
  Frågor om aktiviteten? Välkommen att kontakta IFK Badminton.
  Förmiddag
  Tid: 10:00 till 15:00 Badminton
 • Bildmuseet

  Kulturupplevelse på Bildmuseet

  Ta en promenad till Bildmuseet för att uppleva konsten och de vackra vyerna över älvslandskapet. Klockan 13.00 samlas vi i Bildmuseets kapprum på bottenvåningen mot älven för en visning av utställningarna Loulou Cherinet/Stade Design samt Mandana Moghaddam /Kvinna liv frihet. Vi avslutar sedan med en kort rundvandring på Konstnärligt campus. Notera även att det är drop-in-yoga tillsammans med Vän i Umeå i utställningssal 3 mellan 14:00-15:00. Bildmuseet har stängt på tisdagar men ingången från strandpromenaden är öppen.
  Frågor om aktiviteten? Välkommen att kontakta Bildmuseet.
  Eftermiddag
  Tid: 13:00 till 14:00 Bildmuseet, Konstnärligt campus
  Tid: 13:00 till 14:00 in English Bildmuseet, Konstnärligt campus
 • Boule

  Boule

  Testa boule med erfarna instruktörer från tävlingsklubben BS Nordboulen. Aktiviteten vänder sig såväl till dig som ännu inte provat samt till dig som spelat tidigare. Du får lära dig de tekniska och taktiska grunderna för spelet samt får möjlighet att spela en match eller två. Ta med arbetslaget, kursarna eller kom själv, det blir kul! Transport med bilar erbjuds från Universum kl. 13:15.
  Frågor om aktiviteten? Välkommen att kontakta BS Nordboule
  Eftermiddag
  Tid: 13:30 till 15:30 Umeå boulehall, I20 (Regementsområdet)
 • Bröstsim

  Bröstsim

  Bröstsim är kanske det simsätt du lär dig allra först, men svårt att få till riktigt bra! Lär dig mer om bröstsim med Jelena Nääs på IKSU!
  Frågor om aktiviteten? Välkommen att kontakta IKSU
  Eftermiddag
  Tid: 15:00 till 16:30 IKSU sport, stora bassängen
 • Caveman cooking

  Caveman cooking

  FULLBOKAD! Ta fram din inre grottmänniska och laga mat i det fria. Du får lära dig tekniken “Caveman cooking” vilket innebär att laga mat direkt på kolet utan galler. Vi förbereder vegetarisk mat, tillreder och äter tillsammans. Samling på campusängarna vid elden oavsett väder. Erik Brännström har hela sitt liv levt i kastrullernas och stekpannornas värld. Detta har gjort honom till en av Sveriges mest anlitade kockar. Med sitt varumärke ”Den vilda kocken” har Erik synts i TV och hörts i radio.
  Frågor om aktiviteten? Välkommen att kontakta Idrottshögskolan
  Förmiddag
  Tid: 11:30 till 13:30 Campusängarna
 • Crawl

  Crawl

  FULLBOKAD! Lär sig simma crawl eller ta din simning till ytterligare en nivå med instruktör Per Gedda, på Navet i Umeå centrum. Grundläggande simkunskaper krävs (du ska kunna vistas på djupt vatten).
  Frågor om aktiviteten? Välkommen att kontakta Navet
  Eftermiddag
  Tid: 15:00 till 15:45 Navet i Umeå
  Tid: 16:00 till 16:45 Navet i Umeå
 • Dans för hälsa

  Dans för hälsa

  Kom och testa Studenthälsans workshop i Dans för hälsa! I den kravlösa dansen kan du lära dig att hitta tillbaka till lusten och glädjen att röra på dig på ett sätt som känns bra, utan krav på prestation om att det måste se ut på ett visst sätt. Nyfiket och lekfullt utforskar vi den egna, unika rörelsen och du uppmuntras att utmana dig själv att våga gå utanför dina inlärda ramar. Dans för hälsa är en forskningsbaserad metod för att stärka din psykiska och fysiska hälsa. Inga förkunskaper krävs. Passet hålls på svenska/engelska. Instruktör Sofia Johansson, Dans för hälsa.
  Frågor om aktiviteten? Välkommen att kontakta Studenthälsan
  Eftermiddag
  Tid: 13:30 till 14:45 Storspoven, SAM A219
 • Intervaller med IKSU Längdskidor

  Intervaller med IKSU Längdskidor

  Få upp flåset med ett intervallpass på längdskidor med tränare från IKSU Längdskidor! Passar allt från nybörjare till erfarna skidåkare, du kan välja om du vill åka klassiskt eller skate. Samling vid kvarnen på Gammlia (Spårstarten Stadslidens Skidspår). Skidutrustning finns att låna till ett fåtal, ange i anmälan om du vill låna - först till kvarn gäller.
  Frågor om aktiviteten? Välkommen att kontakta IKSU längdskidor
  Eftermiddag
  Tid: 15:30 till 16:30 Gammlia, vid kvarnen
 • Längdskidor klassisk stil

  Längdskidåkning klassisk stil

  FULLBOKAD! Kom och få en utveckling av din skidteknik i klassisk stil. Vi går igenom de olika delteknikerna och ger tips om viktiga saker att tänka på för att komma till nästa steg i din utveckling. Tänk på att komma med lämplig utrustning. Instruktörer är Elbert Karlsson, verksamhetsledare för Längdskidåkningens kompetenscentrum vid Idrottshögskolan, Joel Kärrman, fystränare vid Idrottshögskolan, tillsammans med Andreas Domeij, damlandslagstränare, Svenska skidförbundet.
  Frågor om aktiviteten? Välkommen att kontakta Idrottshögskolan
  Eftermiddag
  Tid: 14:00 till 15:00 Campusängarna
 • Längdskidor skate

  Längdskidåking skate

  FULLBOKAD! Är du nyfiken på skate eller vill lära dig lite mer, var då med och kör teknik i samband med Hälsa på campus. Aktiviteten vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som kommit lite längre. Instruktörer är Elbert Karlsson, verksamhetsledare för Ländgskidåkningens kompetenscentrum vid Idrottshögskolan, Joel Kärrman, fystränare vid Idrottshögskolan, tillsammans med Andreas Domeij, damlandslagstränare, Svenska skidförbundet. De kommer att bjuda på sina bästa tips för att du skall komma till nästa steg med din åkning. Målet med denna skidlektion är att varje individ skall få med sig 1-2 nycklar hem. Tänk på att ha skateskidor samt skatestavar (skateskor är också att föredra men ej lika viktigt) så blir åkningen ännu roligare samt lättare.
  Frågor om aktiviteten? Välkommen att kontakta Idrottshögskolan
  Eftermiddag
  Tid: 13:00 till 14:00 Campusängarna
 • Löpskolning med IKSU

  Löpskolning med IKSU

  Häng med på ett inspirerande löppass i löpskolning med IKSU och instruktör Lars Bergström. Löpskolningen är ett samlingsnamn för olika teknikövningar som syftar till att göra löpningen mer skonsam, effektiv och rolig. Under passets gång får du också prova på olika övningar som utmanar din koordination, styrka och spänst. Passet genomförs utomhus, samling inomhus på IKSU Sport vid entré Norr.
  Frågor om aktiviteten? Välkommen att kontakta IKSU
  Eftermiddag
  Tid: 15:00 till 16:00 IKSU sport
 • Padel

  Padel

  Välkommen att testa padel på Tegs Padelcenter. Instruktör och racket finns att tillgå. Bokas timvis (du kan enbart boka en timme/person). Välj mellan tiderna 10-11, 13-14, 14-15 eller 15-16.
  Frågor om aktiviteten? Välkommen att kontakta Tegs Padelcenter.
  Förmiddag
  Tid: 10:00 till 16:00 Tegs Padelcenter
 • Pimpelfiske

  Pimpelfiske

  FULLBOKAD! Välkommen att testa pimpelfiske på Nydalasjön. All utrustning, inklusive säkerhetsutrustning på is, kommer finnas att låna på plats. Instruktörer är fiskekonsulenter från Umeå Kommun.
  Frågor om aktiviteten? Välkommen att kontakta Umeå Kommun
  Eftermiddag
  Tid: 12:00 till 15:00 Nydalasjön
 • Squash

  Squash med IKSU squash

  Välkommen att prova på squash, en av världens roligaste racketsporter! IKSU Squash lär dig grunderna i sporten och hjälper dig att utveckla dina tekniska och taktiska förmågor. Inga förkunskaper krävs, vi tillhandahåller racket.
  Frågor om aktiviteten? Välkommen att kontakta IKSU squash
  Eftermiddag
  Tid: 16:30 till 17:30 IKSU Sport, squashhallarna
 • Stjärn Qigong

  Stjärn Qigong

  Välkommen till vägen för hälsa & inre harmoni. Genom att lära dig en uråldrig Qigong metod av Buddha och Dao filosofi. Kultivering Metoden som har gett människor i världen över en bättre hälsa och inre harmoni. Metoden består av 5 övningarna som är lugna och några helt stilla med 2 olika meditationer en stående och en sittande. Övningarna öppnar upp alla meridianer på en gång. Ett mål är att du som deltagare ska lära dig övningarna så att du kan öva självständigt hemma och lära dig filosofin bakom metoden. Du lär dig om kultivering av kropp och sinne och får med dig en videolänk som du kan öva på hemma, flyers med info, lotusblommor och lite annat smått och gott. Vi håller till i Idrottshögskolans konferenslokal. Instruktör: Mai Svensson.
  Frågor om aktiviteten? Välkommen att kontakta Mai Svensson.
  Eftermiddag
  Tid: 14:00 till 15:10 Idrottshögskolans konferensrum
  Tid: 15:30 till 16:40 in English Idrottshögskolans konferensrum
 • Styrkelyft

  Styrkelyft

  NYBÖRJARGRUPPEN ÄR FULLBOKAD! Workshop i knäböj, bänkpress och marklyft. Du kommer praktiskt få prova på de olika lyften blandat med teori. Workshopen kl. 13:00-14:30, vänder sig till dig som nybörjare. Workshopen kl. 14:40-16:30, vänder sig till dig som redan har goda erfarenheter av träning i knäböj, bänkpress och marklyft. Ledare: Emil Johansson och Josua Lipka från Umeå Power samt Hanna Eriksson och Leonard Sundelin från IKSU Kraftsport.
  Frågor om aktiviteten? Välkommen att kontakta Emil Johansson.
  Eftermiddag
  Tid: 13:00 till 14:30 NYBÖRJARE. Lokal: Odessa, IKSU Sport
  Tid: 14:40 till 16:30 AVANCERAD. Lokal: Odessa, IKSU Sport
 • Turskidor med IKSU Frilufts

  Turskidor med IKSU Frilufts

  FULLBOKAD! Häng med IKSU Frilufts på en skidtur i Tavasten-Skeppsviksskärgården. Vi samlas på IKSU Sport vid Sarek butiken. När alla har sin utrustning går vi gemensamt till minibussarna och åker mot Tavasten-Skeppsviksskärgården. Ett begränsat antal turskidor finns att låna, ange i din anmälan om du behöver låna. IKSU Frilufts kommer bjuda på fika.
  Frågor om aktiviteten? Välkommen att kontakta IKSU Frilufts.
  Eftermiddag
  Tid: 12:30 till 17:00 Tavasten-Skeppsviksskärgård
 • Våga vegetariskt

  Våga vegetariskt - en inspirerande resa i grönsakslandet

  FULLBOKAD! Workshopen innefattar praktisk matlagning för att inspirera och motivera till att laga mer vegetarisk mat. Kursen ger en försmak till en kommande kvällskurs “Den vegetariska måltiden” 7,5 hp som ges från och med hösten 2024. Ledare för workshopen är Björn Norén och Albina Granberg vid Institutionen för kost- och måltidsvetenskap. Björn undervisar på gastronomiprogrammet, Albina forskar om mat och måltider samt undervisar främst inom hem- och konsumentkunskap.
  Frågor om aktiviteten? Välkommen att kontakta Albina Granberg.
  Eftermiddag
  Tid: 13:00 till 15:00 Lärarutbildningshuset

 

Senast uppdaterad: 2024-01-29