Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Hälsa på campus - Aktiviteter med föranmälan

Hälsa på campus erbjuder workshops och aktiviteter med ett begränsat antal platser. Dessa aktiviteter behöver en föranmälan, kom ihåg att anmäla dig!

Program 1 mars 2022

Hälsa på campus 1 mars erbjuder gemensamma aktiviteter och workshops med begränsat antal platser.

Anmälan

Kom ihåg att alla aktiviteter nedan kräver en anmälan. Anmälan öppnar 15 februari kl. 12:00 och stänger 28 februari kl. 12:00. Enbart under denna period hittar du anmälningslänkar till respektive aktivitet som presenteras nedan.

Avbokning

Om du får förhinder och inte kan delta på din bokade aktivitet, meddela detta i god tid och avboka din plats genom att skicka ett mejl till halsapacampus@umu.se. Ange ditt namn och vilken aktivitet som ska avbokas, då får vi möjlighet att erbjuda din plats till någon annan. Tack för att du visar hänsyn till våra rutiner om avbokning.

Stillhet och tystnad

Tid: 10:00-11:00
Plats: Lokal meddelas i samband med anmälan
Mer information

Välkommen till en workshop i tyst meditation med Kyrkan på campus. Att meditera är en övning i uppmärksam närvaro för dig som vill vara i stillhet och tystnad. Vi pratar om och övar på hur vi sitter stilla. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Meditationskudde och matta tillhandahålls.

Workshopen hålls på engelska!

Ledare: Kyrkan på campus

Kontaktuppgifter: alla@kyrkanpacampus.se

Hantera stress med livskompassen

Tid: 10:00-11:30
Plats: Lokal meddelas i samband med anmälan
Mer information

Vad är viktig i ditt liv? En workshop med Studenthälsan för att hitta balans mellan studier, fritid, hälsa och relationer. Workshopen vänder sig enbart till studenter och ges på svenska. 

Ledare: Annika Enmark, sjuksköterska vid Studenthälsan samt Joakim Abrahamsson, psykolog vid Studenthälsan.

Kontaktuppgifter: annika.enmark@umu.se

Klassisk skidåkning - teknikkurs

Tid: 12:00-13:00
Samlingsplats: Vid konstverket "Granen" på grönytan nedanför SLU
Mer information

Teknikkurs i klassisk längdskidåkning med landslagstränare Andreas Domeij och Idrottshögskolans fystränare Joel Sjölander. Passa på att få råd kring din skidåkning eller prova för första gången tillsammans med professionella tränare. Kläder efter väder. Samling vid “Granen” nedanför SLU, spåret går runt på campus. Utrustning finns att låna av Fritidsbanken utanför Infocenter.

Ledare: Andreas Domeij och Joel Sjölander

Anmälan: Fullbokad

Kontaktuppgifter:  joel.sjolander@umu.se

Pimpelfiske på Nydalasjön

Tid: 12:00-15:00
Samlingsplats: Längst ner på Fjädervägen, strax nedanför ICA Kvantum Mariehem.
Mer information

Varmt välkommen att testa pimpelfiske på Nydalasjön. All utrustning (inklusive säkerhetsutrustning på is) du behöver för pimpelfisket kommer att finnas på plats. Har vi tur är fisken på hugget, störst chans har du att fånga abborre men det kan även hugga gädda eller utsatt regnbågsforell. Det finns två kunniga instruktörer på plats som hjälper er med tips för att öka chanserna till att få fisk. Klä dig varmt och ha gärna med dig något varmt att fika i en ryggsäck med lite extra klädombyte. Klädombytet förvaras gärna i en försluten plastpåse enligt praxis och som också då fungerar som flythjälp. Varma skor behövs också ute på isen.

Tips, se gärna Satish Strömbergs föreläsning om isvett och digitala utbildning om iskunskap inför aktiviteten.

Mötesplats sker längst ner på Fjädervägen, nedanför ICA Kvantum Mariehem. Finns bilparkering.

Ledare: Erik Spade och Per Brännström, fiskekonsulter vid Umeå kommun

Kontaktuppgifter: erik.spade@umea.se och per.brannstrom@umea.se 

Anmälan: Fullbokad

Löpteknik med IKSU

Tid: 12:30-13:15
Samlingsplats: Norra entrén IKSU Sport
Mer information

Häng med på ett inspirerande pass i löpskolning med IKSU:s personliga tränare Lars Bergström. Löpskolning är ett samlingsnamn för olika teknikövningar som syftar till att göra löpningen mer skonsam, effektiv och rolig. Under passets gång får du också prova på olika övningar som utmanar din koordination, styrka och spänst. 

Ledare: Lars Bergström

Kontaktuppgifter/anmälan: halsapacampus@umu.se

Skidåkning skate - teknikkurs

Tid: 13:00-14:00
Samlingsplats: Vid konstverket "Granen" på grönytan nedanför SLU
Mer information

Lär dig att skejta på längdskidor och få tips och råd kring din skidåkning av landslagstränare Andreas Domeij och Idrottshögskolans fystränare Joel Sjölander. Kanske vill du komma igång med skidåkandet eller utvecklas ytterligare en nivå, alla är välkomna. Kläder efter väder. Samling vid “Granen” nedanför SLU, spåret går runt på campus. Utrustning finns att låna av Fritidsbanken utanför Infocenter.

Ledare: Andreas Domeij och Joel Sjölander

Anmälan: Fullbokad

Kontaktuppgifter: joel.sjolander@umu.se

Introduktion till medveten närvaro

Tid: 13:00-14:30
Samlingsplats:Lokal meddelas i samband med anmälan
Mer information

Vad är medveten närvaro och hur kan vi använda det? En workshop i medveten närvaro för att träna att stanna upp i nuet, öka förmågan att fokusera och minska stress.

Workshopen vänder sig enbart till studenter och ges på svenska.   

Ledare: Sara Rotter, kurator Studenthälsan

Kontaktuppgifter: sara.rotter@umu.se

Isbad

Tid: 14:00-15:00, 15:00-16:00 eller 16:00-17:00
Plats: Obbola
Mer information

Varmt välkommen att testa kallbad eller kallsim, det är både hälsosamt och stärkande för både kropp och själ! Kom och upplev en riktig rush av lyckohormoner av att göra något som känns spännande och lite läskigt på samma gång. Därutöver kan det vara direkt livsavgörande att ha tränat sig på att hantera kallt vatten i en situation då man går igenom isen och kroppen utsätts för ett stort stresspåslag. På plats finns erfarna instruktörer och en värmande bastu. Välj mellan två tider. 

Hitta till isvaken

Med buss: ta linje 123 el 125 och kliva av vid ändhållplatsen Byviken i Obbola. Gå sedan vägen som är skyltad med Umeå segelsällskap, från busshållplatsen till vaken är det ca 250 m.  

Med bil: Vik av från södra Obbolavägen mitt emot handelsträdgården som har adress Södra Obbolavägen 70. Det finns det en stor gratis parkeringsplats på området. 

Ledare: Mikael Söderlund

Kontaktuppgifter: info@nmet.se 

Anmälan: Fullbokad

Mer information: https://nmet.se/vinterbad/

Existentiell hälsa - ett träningspass

Tid: 14:00-15:00
Samlingsplats: Lokal meddelas i samband med anmälan
Mer information

Vår hälsa och vårt mående handlar om mer än att inte vara sjuk eller skadad. Existentiell hälsa handlar om hur vi uppfattar att vi mår, hur livet känns, den så kallade självskattade hälsan och vår förmåga att ta oss igenom svårigheter och livsomställningar. Kyrkan på campus erbjuder en introduktion i existentiell hälsa och ett övningspass där vi provar på samtalsmetoden ”Öppna kort”.  Alla som deltar bidrar med sina tankar och erfarenheter. 

Ledare: Kyrkan på campus

Kontaktuppgifter: alla@kyrkanpacampus.se

Utegym med instruktör

Tid: 15:00-16:00
Samlingsplats: Campus utegym vid Polishögskolan
Mer information

Individuellt pass i grupp med instruktör Conny Tärnklev från Polisutbildningen. Passet ger en introduktion till utegymmet som finns på campus och passar alla. Gymmet ligger mellan Polishögskolan och norra Beteendevetarhuset och är öppet dygnet runt, året om och är till för alla. 

Ledare: Conny Tärnklev

Kontaktuppgifter: halsapacampus@umu.se

Mer information: https://www.umu.se/reportage/utegym-pa-campus/