Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2020)

Landsbygdsminister Jennie Nilsson till Umeå
Publicerad: 10 mar, 2020

Landsbygdsminister Jennie Nilsson kommer till Umeå för att delta i ett kunskapsseminarium om skogsbruk.

Unik hälsostudie får fem miljoner
Publicerad: 25 feb, 2020

Studie som är den första i sitt slag i Sverige får 5 miljoner kr av Marcus och Amalia Wallenbergs minnesfond.

Genusforskarskolan utlyser doktorandtjänster
Publicerad: 07 feb, 2020

Genusforskarskolan utlyser fem samfinansierade doktorandtjänster. Välkommen att göra en ansökan, senast 28/2.

Öppna lunchföreläsningar om böcker, medicin och kultur
Publicerad: 17 jan, 2020

Nätverket för medicinsk humaniora vid Umeå universitet ger 6 öppna lunchföreläsningar i vår.

Christer Nordlund omvald som ledamot i SCAS
Publicerad: 13 jan, 2020

Christer Nordlund, har omvalts till ledamot i styrelsen för Kollegiet för avancerade studier (SCAS) i Uppsala.

Nio miljoner till historieforskning
Publicerad: 07 jan, 2020

Glenn Sandström och Per Axelsson har erhållit 4 respektive 5 miljoner kronor i nya forskningsanslag.

Liberal-demokratisk islam är också politisk islam
Publicerad: 10 dec, 2019

Ny avhandling av Mattias Dahlkvist om författaren och ickevåldsförespråkaren Maulana Wahiduddin Khan.

Bladvändare för julledigheten
Publicerad: 13 dec, 2019

Katarina Gregersdotter, nyligen invald in i Svenska deckarakademin, tipsar om läsvärda böcker.

Ny forskarskola i utbildningshistoria
Publicerad: 27 nov, 2019

Den nya forskarskolan är ett samarbete mellan universiteten i Örebro, Umeå, Stockholm och Uppsala.

Umeåforskare bakom nya Militärhistoriepodden
Publicerad: 25 nov, 2019

Podcasten görs i samarbete med Martin Hårdstedt och Peter Bennesved båda verksamma vid Umeå universitet.

Välkommen till årets Burmanföreläsningar
Publicerad: 22 nov, 2019

Gästföreläsare är Ingrid Robeyns, professor, Utrecht University, på temat: Why worry about wealth.

Förmoderna tider på Island under lupp
Publicerad: 21 nov, 2019

Ny avhandling bidrar till olika perspektiv av det förmoderna livet på Island.

Framstående historiker och funktionshinderforskare är gästprofessor vid Umeå universitet 11 november till 10 december
Publicerad: 14 nov, 2019

Catherine J. Kudlick med omfattande erfarenheter av att bygga broar mellan akademi och samhälle gästar Umeå.

Ny historisk studie av pedagogik i Sverige från 1940-talet och framåt
Publicerad: 23 okt, 2019

I ett nytt forskningsprojekt utforskas pedagogikens utmärkande drag och samhälleliga roll de senaste 80 åren.

15 miljoner från Riksbankens Jubileumsfond
Publicerad: 18 okt, 2019

Tre forskningsprojekt vid Umeå universitet tilldelas totalt 15 miljoner kronor av RJ.