Hoppa direkt till innehållet
printicon

Forskningsmottagning

Här bedrivs forskning i nära samarbete med barn- och ungdomscentrum vid Norrlands universitetssjukhus.

På forskningsmottagning Pediatrik/Barn bedrivs forskning i nära samarbete med barn- och ungdomscentrum vid Norrlands universitetssjukhus. Här arbetar forskningssjuksköterskor och läkare. Vi forskar inom olika områden som t.ex. tillväxt, nutrition och vacciner. Vårt mål är att kunna förbättra hälsa och utveckling för både friska och sjuka barn genom att utarbeta bättre kostråd, bättre vacciner, behandlingar och mediciner.

Hos oss finns ett väntrum med leksaker, böcker och tidningar. Det finns också möjlighet att värma välling/mat i mikrovågsugn och vi bjuder på kaffe/te. Vi kan även erbjuda gratis parkering i nära anslutning till entrén.

Kontakt
Kontakt

Om ni har frågor, är nyfikna eller intresserade av att medverka i någon av våra studier så är ni varmt välkomn...

Tack för deltagande i TUMME-studien

Ansvarig forskare Niklas Timby har mottagit Rolf Zetterströms pris för bästa svenska barnmedicinska avhandling under 2015. Tack vare alla deltagare så har studien visat att genom tillsatser i modersmjölksersättning så är det möjligt att minska förekomsten av öroninflammationer och stimulera neurologisk utveckling hos barn som inte ammas. Stort tack till alla barn och föräldrar som deltagit i studien!