Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Didaktik i hem- och konsumentkunskap

Forskningsområdet innefattar forskning kring didaktiska perspektiv i skolämnet hem- och konsumentkunskap (HKK).

Profilområdet innefattar forskning kring didaktiska perspektiv i skolämnet hem- och konsumentkunskap (HKK). Forskningen inriktas för närvarande framförallt mot ramfaktorers påverkan på elever och lärare i skolämnet hem- och konsumentkunskap. Ramfaktorer inkluderar bland annat tidsanvändning, grupparbete, matkultur, lokaler och ämnesövergripande arbete. Tyngdpunkten ligger på den svenska grundskolans förhållanden men kan relateras till andra länder.

Forskningsprojekt

Tid, rum och kultur i hem- och konsumentkunskap
Forskningsområde: Kost- och måltidsvetenskap
Tid 1 februari 2018 till 31 december 2021
Typ av projekt Post-doc projekt
Måste alla grundskoleelever kunna steka pannkakor när de går ut årskurs 9?
Forskningsområde: Kost- och måltidsvetenskap
Tid 1 februari 2018 till 31 december 2021
Typ av projekt Forskningsprojekt
Elevers grupparbete i hem- och konsumentkunskap
Forskningsområde: Kost- och måltidsvetenskap
Tid 1 januari 2016 till 31 december 2022
Typ av projekt Forskningsprojekt