Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Kost- och nutritionsbehandling

Kost-och nutritionsbehandling handlar om att korrigera mat- eller näringsintag för att optimera hälsa genom att förebygga eller behandla sjukdom.

Begreppet är synonymt med klinisk nutrition och inkluderar mat och näring i olika former och via olika tillförselvägar. Vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap bedrivs ett flertal forskningsprojekt som inkluderar olika sjukdomar och åldersgrupper, såväl som olika behandlingsupplägg.

Forskningsprojekt

Nutritionsscreening och nutritionsutredning på distans
Forskningsområde: Kost- och måltidsvetenskap
Tid 1 januari 2020
Typ av projekt Forskningsprojekt
Dietist på distans (DiOn)
Forskningsområde: Kost- och måltidsvetenskap
Tid 15 augusti 2018 till 14 juni 2025
Typ av projekt Forskningsprojekt
Nutrition vid huvud- och halscancer
Forskningsområde: Kost- och måltidsvetenskap
Tid 1 januari 2018
Typ av projekt Forskningsprojekt