Huvudmenyn dold.

Veckans humanist: Jenny Jarlsdotter Wikström
Publicerad: 19 nov, 2021

Hon är vikarierande lektor i litteraturvetenskap och undervisar i litteraturvetenskap och kreativt skrivande.

Anslag till två forskare
Publicerad: 10 nov, 2021

Pelle Snickars och Jenny Ingridsdotter har tilldelats medel från Riksbankens jubileumsfond.

Miljoner till samhällsvetenskaplig och humanistisk forskning
Publicerad: 09 nov, 2021

I VR:s årliga utlysning har forskning inom humaniora och samhällsvetenskap beviljats knappt 42 miljoner kr.

Veckans humanist: Caroline Owman
Publicerad: 05 nov, 2021

Veckans humanist är Caroline Owman, som nyligen disputerat i museologi vid Umeå universitet.

RJ-miljoner till forskning vid humfak
Publicerad: 02 nov, 2021

Sammanlagt 11,5 miljoner kr från Riksbankens jubileumsfond till tre forskare vid Humanistiska fakulteten .

Veckans humanist: Hanna Kalla
Publicerad: 22 okt, 2021

Veckans humanist är Hanna Kalla, forskningskommunikatör på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm.

Veckans humanist: Susanne Odell
Publicerad: 15 okt, 2021

Veckans humanist är Susanne Odell, arkivarie på Folkrörelsearkivet i Västerbotten.

Alf Arvidsson invald i Folklore Fellows
Publicerad: 14 okt, 2021

Folklore Fellows bjuder in framstående och aktiva forskare från hela världen att bli medlemmar.

Veckans humanist: Peter Henning
Publicerad: 08 okt, 2021

Veckans humanist är Peter Henning, docent i litteraturvetenskap vid Umeå Universitet.

Veckans humanist: Annelie Bränström-Öhman
Publicerad: 01 okt, 2021

Annelie Bränström-Öhman, professor i litteraturvetenskap och genusvetenskap vid Umeå universitet.

Hur kan museer bli bättre på att spegla samtiden?
Publicerad: 21 sep, 2021

Särskilt i frågor som rör klimat och miljö? Ny avhandling i museologi.

Skolkonkurrens med omtanke
Publicerad: 11 okt, 2021

För att nå ut med sina budskap har skolor blivit mjukare och mer emotionellt laddade visar ny avhandling.

Ny bok: Tegnérseanser
Publicerad: 18 aug, 2021

Bilder och dikter inspirerat av nordens första författarmuseum av Jimmie Svensson och Kenneth Lindegren.

Ny bok täcker in vit fläck på kartan
Publicerad: 28 jun, 2021

Richard Pettersson har täckt in en vit fläck på kartan vad det gäller kulturarvsturismens svenska historia.

Fyra år av ledarskap går mot sitt slut
Publicerad: 24 jun, 2021

Fyra år av intensivt arbete. Den sista juni avslutar Åsa Karlsson Sjögren sitt uppdrag som dekan.