Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 21 oktober 2020)

VK: Varför Margaret Atwood inte fick Nobelpriset – igen
Publicerad: 14 okt, 2020

Annelie Bränström Öhman skriver om Margaret Atwood i VK och levererar en liten tankelek så här i Nobeltider.

Fördjupad kunskap om renskötsel med hjälp av GPS
Publicerad: 12 okt, 2020

I en ny avhandling diskuteras hur traditionell kunskap och teknikbaserad kunskap fungerar tillsammans.

Mossigt och modernt på samma gång
Publicerad: 09 okt, 2020

En som läst Louise Glücks poesi är litteraturvetaren Peter Henning vid Umeå universitet.

Lektorer från kultmed gästar berättarfestival
Publicerad: 08 okt, 2020

Två lektorer från Institutionen för kultur- och medievetenskaper gästar Berättarfestivalen i Skellefteå.

Journaliststudenter tog hem guldspade
Publicerad: 22 sep, 2020

Journaliststudenterna Stina Bergström och Jenny Kejerhag mottog en guldspade för sitt examensarbete.

VK: Ljungens skönhet verkar närmast obscen här
Publicerad: 18 sep, 2020

Annelie Bränström Öhman som följt det violetta spåret genom litteraturen.

NK: Tre råttor i huvudrollen för ny barnbilderbok
Publicerad: 09 sep, 2020

Även som student är det möjligt att få tid över till annat!

Flera nytillskott till Institutionen för kultur- och medievetenskaper!
Publicerad: 08 sep, 2020

Ny termin, nya tag och Institutionen för kultur- och medievetenskaper välkomnar fjorton nyanställda!

Fortfarande öppet för sen anmälan!
Publicerad: 06 aug, 2020

Du vet väl om att det fortfarande är möjligt att göra en sen anmälan till höstens utbildningar?

En historisk termin – dekanerna sammanfattar
Publicerad: 03 jul, 2020

Coronapandemin har gjort vårterminen speciell, Åsa Karlsson Sjögren och Torkel Molin sammanfattar.

André Baltz tilldelas Umeå studentkårs pedagogiska pris 2020
Publicerad: 26 jun, 2020

André Baltz, doktorand vid Institutionen för kultur- och medievetenskaper, prisas av studentkåren.

Ny bok om förbjuden litteratur
Publicerad: 18 jun, 2020

Peter Henning, lektor i litteraturvetenskap, är en av redaktörerna i den nya antologi om förbjuda texter.

Protestvågen behöver ses i ett sammanhang
Publicerad: 05 jun, 2020

Protestvågen bör ses i ett sammanhang av tidigare protester mot rasism och polisbrutalitet, säger Jesper Enbom

Nationella STS-dagarna 2020 arrangeras på Umeå universitet
Publicerad: 14 maj, 2020

Den 27-28 augusti hålls Nationella STS-dagarna i Umeå. Två dagar med panelsamtal, workshops och föreläsningar!

Jazz: Alf Arvidsson porträtterar Diana Miller
Publicerad: 13 maj, 2020

I senaste numret av Jazz gör etnologen Alf Arvidsson ett ingående porträtt av jazzsångerskan Diana Miller.