"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Om programmet

Industriell ekonomi är ingen traditionell civilingenjörsutbildning. Du lär dig både teknologernas och ekonomernas språk eftersom de problem du ställs inför på ett företag ofta handlar om både teknik och ekonomi. Under utbildningen utvecklas du till en civilingenjör vars breda kompetens efterfrågas av både företag och andra organisationer.

Här kan du läsa intervjuer med några av våra studenter

Patrik Barnes, årskurs 1

"Gillar du matematik, problemlösning och ekonomi ser jag inget bättre alternativ. "

Henrik Axelborn, årskurs 2

"Funderar du över att söka industriell ekonomi? Sök. "

Erika Staffansdotter, årskurs 3

"Jag sökte det universitet som erbjöd den profil som både skulle passa mig och mina intressen bäst."

Markus Norberg, årskurs 4

"Gillar du utmaningar så kommer du inte att ångra dig om du söker industriell ekonomi."

Alexandra Hägg, årskurs 5

"Fullt med underbara sociala härliga människor som kommer göra din studietid till den absolut bästa. "

Under utbildningen

Under de två första åren ligger tyngdpunkten främst på ämnesområdet matematik för att du ska lära dig grunderna som studierna sedan kommer att bygga vidare på. Matematiken är bland annat viktig för att kunna lösa komplexa problem, en förmåga som värderas högt i arbetslivet. Genomgående under programmets fem år varvas matematiken med olika ekonomiska ämnen tillsammans med projektledning och ledarskap. Detta ger dig både en god insikt i hur företag drivs och kunskaper om hur du jobbar effektivt med affärsprocesser.

Kontinuerligt under utbildningen läser du även kurser inom datavetenskap och programmering samt statistik. Detta är viktigt för att senare i arbetslivet kunna samla in och behandla stora informationsmängder för att få goda beslutsunderlag. Kurserna bidrar även till ökad förståelse för annan teknologi som du kan komma i kontakt med ute i arbetslivet. Kombinationen av de olika ämnesområdena som programmet erbjuder ger dig en bred bas att stå på.

Utbildningen avslutas med att du sista terminen gör ett examensarbete hos ett företag. Under den tiden får du chansen att testa dina kunskaper och förbereda dig inför arbetslivet. Examensarbetet hjälper dig att skapa nya kontakter och ger en bra väg in på arbetsmarknaden.

Student för en dag

I den här filmen får du följa hur en dag kan se ut för en student på programmet. Om du är intresserad av att prova på hur det är att vara student på programmet, finns det möjlighet att följa med en student under en dag. Läs mer om Student för en dag här.

 

Specialiseringar

Specialisera dig inom riskhantering, optimering och logistik eller industriell statistik.

Studera utomlands - Civilingenjör i industriell ekonomi

Under din tid på programmet finns goda möjligheter att studera en termin utomlands.

Co-op

Samarbeten med företag som erbjuder studenter sommarjobb under de två sista somrarna.

Senast uppdaterad: 2022-06-03