"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

UCER Seminarium

fre
10
feb
Tid Fredag 10 februari, 2023 kl. 10:00 - 12:00
Plats Zoom och Sammanträdesrum 1, Socialt arbete

Löpande utvärdering av ett EU-projekt – Exemplet Joint Action Terror

Länk till Zoom

Arbetsledaren Dr. Svenja Stöven från Europeiska CBRNE-centret, presenterar kort själva projektet, därefter upplägget och verktyg för utvärderingsarbetet samt utmaningar.

EU-projektet Joint Action Terror har som mål att långsiktigt förbättra myndigheternas beredskap och samverkan vid kemiska och biologiska terrorattacker. Sammanlagt 34 myndigheter från 17 länder medverkar i projektet, som är indelad i åtta så-kallade arbetspaket. I arbetspaket WP3 ”Evaluation” är vi fyra UMU-forskare med olika kompetenser, som är ansvariga för projektets utvärdering. På basis av en projektlogik och guidad av OECD:s sex utvärderingskriterier fungerar vi som rådgivare, bollplank och spegel som hela tiden reflekterar utvecklingen tillbaka till projektet mål. Med hjälp av diverse kvantitativa och kvalitativa verktyg följer vi projektets utveckling och jobbar kontinuerligt med framförallt projektets ledningsgrupp.

Förutom det faktum att projektet startade mitt under CoVID-19 pandemin finns det utmaningar i samverkan projektdeltagarna emellan och i att engagera och inkludera flera berörda myndigheter på både nationell och internationell nivå.

Evenemangstyp: Seminarium
Talare
Svenja Stöven
Projektledare
Läs om Svenja Stöven
Kontaktperson
Björn Blom
Läs om Björn Blom
Kontaktperson
Marie-Louise Snellman
Läs om Marie-Louise Snellman