Nyheter från institutionen

Vetenskaplig artikel om gröna bioplaster äras
Publicerad: 20 jun, 2019

Kemiprofessor Christiane Funks artikel om bioplaster har invalts i en specialutgåva i Trends in Plant Science.

Kemister firar periodiska systemet som fyller 150 år
Publicerad: 05 jun, 2019

Oorgandagarna bjuder på en öppen föreläsning om kultur och historik kring det periodiska systemet 12 juni.

Forskningen i fokus – mitt på torget
Publicerad: 24 maj, 2019

Genomslaget för Soapbox sciences kvinnliga forskare i Umeå blev stort, både publikmässigt och i media.

Kempestiftelserna storsatsar på integrerad strukturbiologi
Publicerad: 17 maj, 2019

Via anslag från Kempe startar nu ett postdoktorprogram för att stimulera djärv strukturbiologiforskning.

Testar designade kolmaterial för att rena avloppsvatten
Publicerad: 15 maj, 2019

Mirva Niinipuu visar att de undersökta kolens kapacitet att avskilja organiska vattenföroreningar var låg.

Har funnit en ny strategi att behandla tuberkulos
Publicerad: 07 maj, 2019

Forskare i USA och Umeå universitet visar i PNAS en funnen molekyl som förhindrar antibiotikaresistens.

Kemidoktorand utvald till Nobelmöte i Tyskland
Publicerad: 04 apr, 2019

Casper de Lichtenberg, doktorand får träffa Nobelpristagare vid Lindau Nobel Laureate Meeting i Tyskland.

Det gröna guldet rengör avloppsvatten och producerar biodiesel
Publicerad: 12 mar, 2019

Lorenza Ferro visar potentialen hos nordiska mikroalger för produktion av biomassa och avloppsrening.

Yaowen Wu tilldelas Göran Gustafssonpriset i molekylär biologi
Publicerad: 04 mar, 2019

Yaowen Wu, professor i biokemi tilldelas det prestigefyllda Göran Gustafssonpriset i molekylär biologi 2019.

Umeåforskare på topplista över framtidens biokemister
Publicerad: 31 jan, 2019

American Chemical Societys tidskrift Biochemistry utser Yaowen Wu till framtidsforskare inom biokemi.