Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 17 september 2020)

Nyheter från institutionen

Framtidens miljötekniska samarbeten i norr ska diskuteras
Publicerad: 22 sep, 2020

Nu är det dags för nästa steg i EU-projektet Green North där samhälle, akademi och näringsliv samverkar.

Tillverkar molekyler som fastnar på felveckade proteiner
Publicerad: 14 sep, 2020

Molekylerna binder till amyloida plack och kan störa molekylära processer som leder till att nervceller dör.

Ett steg mot förbättrad förståelse för bakteriella sjukdomar
Publicerad: 10 sep, 2020

Kemister har tillsammans med tyska forskare utvecklat en metod för att fånga bakteriella toxiners substrat.

Nya rön om vattendelningsreaktionen i fotosystem II
Publicerad: 08 sep, 2020

Caspers avhandling diskuterar vilka vattenmolekyler som är de reaktiva och hur den reaktionen fortskrider.

Ny flisningsmetod leder till effektivare användning av vedråvara
Publicerad: 19 aug, 2020

De första stegen kan vara viktiga för att öka utbytet från skogsråvaran menar Jessica Gard Timmerfors.

Forskare använder ny teknik för att se vatten som aldrig tidigare
Publicerad: 04 aug, 2020

Forskare omdefinierar hur den bindande effekten i vatten fungerar på nanonivå.

Nya scener i ”filmen” om hur växter gör syre
Publicerad: 25 maj, 2020

Forskare tar steg mot att fånga en molekylär film av hur bildning av syre-syrebindning sker i naturen.

Hon fortsätter sin karriär inom avfallshantering
Publicerad: 18 maj, 2020

Efter examen fortsätter Mar Edo att arbeta med avfallshantering men närmare branschen.

Fler är bättre – men få prover har sina fördelar
Publicerad: 13 maj, 2020

Statistiska metoder kan utvinna information även med få prover. Det kan vara vitalt i inledande studier.

Bio4Energy får nya föreståndare
Publicerad: 31 mar, 2020

Miljön leds av Umeåforskarna Leif Jönsson och Christoffer Boman samt Elisabeth Wetterlund, LTU.