Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 juli 2020)

Nyheter från institutionen

Nya scener i ”filmen” om hur växter gör syre
Publicerad: 25 maj, 2020

Forskare tar steg mot att fånga en molekylär film av hur bildning av syre-syrebindning sker i naturen.

Hon fortsätter sin karriär inom avfallshantering
Publicerad: 18 maj, 2020

Efter examen fortsätter Mar Edo att arbeta med avfallshantering men närmare branschen.

Fler är bättre – men få prover har sina fördelar
Publicerad: 13 maj, 2020

Statistiska metoder kan utvinna information även med få prover. Det kan vara vitalt i inledande studier.

Bio4Energy får nya föreståndare
Publicerad: 31 mar, 2020

Miljön leds av Umeåforskarna Leif Jönsson och Christoffer Boman samt Elisabeth Wetterlund, LTU.

Tre forskare om hur man blir mer klimatsmart
Publicerad: 27 mar, 2020

Världens största klimatmanifestation på lördag: Earth Hour. Vad kan vi göra för att bli mer klimatsmarta?

Umeåforskning uppmärksammas på Världstuberkulosdagen
Publicerad: 24 mar, 2020

Umeåforskare, ukrainska, tyska och spanska partners undersöker ny stam av multiresistent tuberkulos.

Kunskap om muskelfunktion ger ökad förståelse för hjärtsjukdomar
Publicerad: 23 mar, 2020

Forskning visar hur ett protein som reglerar muskelavslappning förändrar strukturen i ett kritiskt skede.

Universitetet bistår regionen med handsprit
Publicerad: 20 mar, 2020

Kemiska institutionen tillverkar handsprit och Universitetsservice samlar in befintlig handsprit på campus.

Samverkanspris till läkemedelskemist
Publicerad: 13 mar, 2020

Teknisk-naturvetenskapliga fakultetens samverkanspris 2020 tilldelas professor Anna Linusson Jonsson.

Två Umeåforskare på IVAs 100-lista 2020
Publicerad: 02 mar, 2020

Christiane Funk och Venkata Krishna Kumar Upadhyayula har valts ut på lista över hållbar forskning.