Nyheter från institutionen

Kempestiftelserna storsatsar på integrerad strukturbiologi
Publicerad: 17 maj, 2019

Via anslag från Kempe startar nu ett postdoktorprogram för att stimulera djärv strukturbiologiforskning.

Testar designade kolmaterial för att rena avloppsvatten
Publicerad: 15 maj, 2019

Mirva Niinipuu visar att de undersökta kolens kapacitet att avskilja organiska vattenföroreningar var låg.

Har funnit en ny strategi att behandla tuberkulos
Publicerad: 07 maj, 2019

Forskare i USA och Umeå universitet visar i PNAS en funnen molekyl som förhindrar antibiotikaresistens.

Kemidoktorand utvald till Nobelmöte i Tyskland
Publicerad: 04 apr, 2019

Casper de Lichtenberg, doktorand får träffa Nobelpristagare vid Lindau Nobel Laureate Meeting i Tyskland.

Det gröna guldet rengör avloppsvatten och producerar biodiesel
Publicerad: 12 mar, 2019

Lorenza Ferro visar potentialen hos nordiska mikroalger för produktion av biomassa och avloppsrening.

Yaowen Wu tilldelas Göran Gustafssonpriset i molekylär biologi
Publicerad: 04 mar, 2019

Yaowen Wu, professor i biokemi tilldelas det prestigefyllda Göran Gustafssonpriset i molekylär biologi 2019.

Umeåforskare på topplista över framtidens biokemister
Publicerad: 31 jan, 2019

American Chemical Societys tidskrift Biochemistry utser Yaowen Wu till framtidsforskare inom biokemi.

Nya forskningsmiljoner till medicin och naturvetenskap
Publicerad: 07 dec, 2018

Vetenskapsrådet beviljar drygt 60 nya miljoner kronor till projekt vid Umeå universitet.

Prestigefyllt EU-anslag för forskning om tuberkulos
Publicerad: 06 dec, 2018

Över 1 miljon euro från EU går till utveckling av nya metoder för diagnos och behandling av tuberkulos

Efterliknar fotosyntesen på kostnadseffektivt sätt
Publicerad: 06 dec, 2018

Anurag Kawde visar att man kan efterlikna blad för att skörda solenergi på ett kostnadseffektivt sätt.