"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2024-04-12 Uppdaterad: 2024-04-19, 11:29

Doktorand från Umeå deltog vid konferens i Milano

NYHET Den 22-23 mars i år gick den 14:e upplagan av European Breast Cancer Conference av stapeln i Milano, Italien. Jessica Lindberg, doktorand vid Institutionen för diagnostik och intervention fanns på plats och deltog vid posterpresentationen.

Hej Jessica! Du var nyligen i Milano på en konferens och deltog i en posterpresentation.  
Berätta mer, vad handlade konferensen om? 

– Det var den 14:e upplagan av European Breast Cancer Conference där bröstcancerforskare från hela världen samlades för att presentera sin forskning för varandra. Något jag inte visste sedan innan, men blev positivt överraskad av, var att representanter från patientorganisationer var med och deltog. Att patientrepresentanter var med var mycket givande och det blev tydligt vilka alla vi forskare kämpar för. 
 
Hur var det att presentera din poster? 

– Nervöst eftersom jag åkte själv och aldrig presenterat en poster förut. Jag fick bra med uppmuntring och stöd från mina handledare innan avfärd och väl på plats lärde jag känna mycket trevliga människor som kom förbi mig och ställde många bra frågor om min forskning. Till exempel lärde jag känna en professor och hans doktorand från universitetet i Bologna och de ville donera celler från sitt labb till mina kommande experiment. Förhoppningsvis kan det bli några nya samarbeten efter den här konferensen. Det roligaste som hände var dock all kärlek och pepp jag fick av ett gäng bröstkirurger från Skaraborgs sjukhus som filmade, tog bilder och applåderade när jag presenterade min poster för dem.
 
 
Vad tar du med dig från konferensen?

– Inspiration att fortsätta min transnationella forskning som många tyckte hade potential. Men också att svensk bröstcancerforskning och bröstcancervård ligger i framkant i världen.  

Du ska även presentera din poster på Norra Cancercentrumdagen den 17:e april.  Vad har du för tankar kring det?

– Det ska bli kul att presentera min forskning här i Umeå på Norra Cancercentrumdagen och jag hoppas på att få många kluriga frågor som kan förbättra min forskning inför mina tre kommande projekt i min avhandling.  Man kunde anmäla sig frivilligt och eftersom jag lyckades byta bort ett pass på akuten den dagen så kunde jag delta. Men det är klart att det är extra nervigt att presentera forskning inför personer som tidigare varit mina lärare under läkarprogrammet och doktorandprogrammet – men det ska nog gå bra det också! 

Kontakt