"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2023-09-29

Forskningsinfrastrukturen Huminfra beviljas förlängd finansiering

NYHET Forskningsinfrastrukturen Huminfra har beviljats förlängd finansiering av Vetenskapsrådet för ytterligare fyra år efter nuvarande finansieringsperiod. Förlängningen avser åren 2025-2028.

– Detta är fantastiska nyheter! Vetenskapsrådets beslut om fortsatt finansiering innebär inte bara att vi kan fortsätta arbetet med Huminfra. Det är också en bekräftelse på att det vi och våra partner gör är viktigt och behövs, säger Coppélie Cocq, som är biträdande föreståndare för Huminfra.

Huminfra stödjer digital och experimentell forskning inom humaniora genom att ge användare en gemensam ingång för att hitta befintliga svenska material, forskningsverktyg och expertis via den webbaserade informationsplattformen www.huminfra.se.

Infrastrukturen ska också utveckla nationella metodkurser, och förbereda svenskt medlemskap i det europeiska nätverket för kulturarvsdata, DARIAH-EU. Huminfra omfattar 12 strategiskt placerade noder fördelade på 11 svenska lärosäten och organisationer, var och en med unik expertis, vilket ger betydande möjligheter att samla nationella resurser, stärka samarbeten nationellt och internationellt samt inspirera och stödja nya innovativa forskningsinriktningar.

Huminfra leds av Humanistlaboratoriet vid Lunds universitet.

Kontakt

Coppelie Cocq
Professor
E-post
E-post
Telefon
090-786 54 82