"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2022-08-24

Gör ditt exjobb utomlands med MFS-stipendium

NYHET Helin Bäckman Kartal skrev sin uppsats om ett informellt finanssystem som spelat stor roll för fattigdomsreducering i Sydafrika. Du som studerar sista året på ett kandidat-, magister- eller masterprogram vid Umeå universitet har också möjlighet att ansöka om stipendium för Minor Field Studies (MFS).

Text: Petra Käck

Helin Bäckman Kartal spenderade två månader på MFS i Sydafrika och summerar sina erfarenheter:

– Det är lätt att tänka att man lärt sig mycket om hur saker och ting funkar i andra länder, om främmande kulturer, sociala koder, samhällsstrukturer med mera, men det är inget i jämförelse med vad man tar med sig hem från att vara ute i fält och göra en fältstudie, berättar hon. 

Stipendiet för MFS är på 27 000 kr och ger dig möjligheten att åka till ett låg- eller medelinkomstland för att samla material till din uppsats eller ditt examensarbete. Fältstudien ska pågå i minst 8 sammanhängande veckor. Du kan ansöka oavsett vilket ämnesområde du studerar inom. Ansök om MFS senast den 15 september. 
 
För att vara behörig ska du vara registrerad vid Umeå universitet, ha goda kunskaper i engelska och önskvärt med grundläggande kunskaper i svenska, vara svensk medborgare eller ha permanent uppehållstillstånd i Sverige (PUT). Om du är från Norden men inte svensk medborgare ska du ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år. Du får inte ha påbörjat utbildning på forskarnivå. För mer information gällande behörighet se vår hemsida: www.umu.se/mfs 

Under september håller International Office en digital informationsträff där du kan lyssna när Helin Bäckan Kartal berättar om sina erfarenheter från MFS.

Ida Bergmark från International Office informerar om hur det fungerar att söka MFS och uppmanar studenterna:

– Passa på att söka! Programmet kommer att ställas in en tid framöver då regeringen dragit ner på biståndsbudgeten i år kopplat till flyktingmottagande från Ukraina. MFS är verkligen givande. Jag vill uppmana studenter att ta chansen. 

Anmäl dig till informationsträffen:  

5 september, 12.15 -13.00 Helin Bäckman Kartal, Sydafrika 

 

Kontaktperson

Ida Bergmark
Internationell koordinator
E-post
E-post
Telefon
090-786 65 70