Studentmarskalk

Vill du vara studentmarskalk vid Umeå universitets Årshögtid den 20 oktober 2018?

Årshögtiden är Umeå universitets motsvarighet till Nobelfesten. Ceremonin hålls i Aula Nordica kl. 17 med efterföljande banketten i Universum. På förmiddagen håller hedersdoktorer, professorer och pristagare föreläsningar.

Datum och tider

Torsdag 18 oktober
15.00 Övning för studentmarskalkar i Aula Nordica.

Lördag 20 oktober
08.30 Samling för studentmarskalkar i Lindellhallen.
09.00–12.00 Föreläsningar i Samhällsvetaruset och Humanisthuset.
17.00 Ceremoni i Aula Nordica.
19.00 Bankett i Universum.

Föreläsningar

• Dela ut program.

Ceremoni

• Stå med fanor både ute och inne innan ceremonin och på scenen under ceremonin.
  • Dela ut program och hjälpa gästerna till rätta innan ceremonin.
  • Öppna bildörrar och vid regn hålla paraplyer över gästerna till dörren.

Bankett

Som tack för hjälpen bjuds studenterna på banketten i Universum efter ceremonin. Banketten börjar med en välkomstdrink. Förrätt, huvudrätt och dessert serveras med vin eller alkoholfria alternativ. Efter kaffet är det dans till Renhornen.

Klädsel

Föreläsningar

Vit blus/skjorta och svarta byxor/kjol.

Ceremoni och bankett

Frack med vit väst och vit fluga för män och långklänning för kvinnor. Studentmössa, vita handskar och kårband ska bäras. Kårband kan du låna av din kår. Notera att frack eller långklänning får du själv hyra/köpa.

Utlåning

Vi har ett antal studentmössor och handskar till utlåning.

Anmäl dig här.

Generellt gäller att man inte kan vara studentmarskalk längre än fem år. Utöver det tillämpas en prioriteringsordning vilka som väljs ut som studentmarskalkar.

Kontakta oss

Du kan nå oss som arbetar med de akademiska högtiderna – Årshögtiden och Vårpromotionen – på vår gemensamma e-postadress, promotion@umu.se.

Charlotte Wiberg: Ceremonimästare, 070-201 15 40
Marika Wahlberg: Kommunikatör, 090-786 64 64