Studentmarskalk

Vill du vara studentmarskalk vid Umeå universitets Årshögtid den 19 oktober 2019?

Årshögtiden är Umeå universitets motsvarighet till Nobelfesten. Vid ceremonin i Aula Nordica promoveras hedersdoktorer, professorer installeras och priser och förtjänstmedaljer delas ut. Direkt efter ceremonin hålls en bankett i Universum. På förmiddagen innan ceremonin håller hedersdoktorer, professorer och pristagare föreläsningar.

Datum och tider

Torsdag 17 oktober
16.00 Övning för studentmarskalkar i Aula Nordica.

Lördag 19 oktober
08.00 Samling för studentmarskalkar i MIT-husets entré.
09.00–12.00 Föreläsningar i Mit-huset och Naturvetarhuset.
12.00–12.30 Bortstädning efter föreläsningarna.
15.15 Studentmarskalkar samlas i Aula Nordica.
17.00 Ceremoni i Aula Nordica
19.00 Bankett i Universum.

Arbetsuppgifter för studentmarskalkar

Föreläsningar

• Förberedelser i lokalerna.
  • Välkomna besökare och dela ut program.
  • Öppna och stänga dörrar i föreläsningssalarna.
  • Bistå fikaserveringen i pausen.
  • Städa undan.

Ceremoni

• Stå med fanor både ute och inne innan ceremonin och på scenen under ceremonin.
  • Dela ut program och hjälpa gästerna till rätta innan ceremonin.
  • Öppna bildörrar och vid regn hålla paraplyer över gästerna till dörren.

Bankett

Som tack för hjälpen bjuds studenterna på banketten i Universum efter ceremonin. Banketten börjar med en välkomstdrink. Förrätt, huvudrätt och dessert serveras med vin eller alkoholfria alternativ. Efter kaffet är det dans till Renhornen.

Klädsel

Föreläsningar

Vit blus/skjorta och svarta byxor/kjol.

Ceremoni och bankett

Svart frack med vit väst och vit fluga eller långklänning i valfri färg. Studentmössa, vita handskar och kårband ska bäras. Kårband kan du låna av din kår. Notera att du ansvarar själv för att fixa frack eller långklänning.

Utlåning

Vi har ett antal studentmössor och handskar till utlåning, som sker i samband med övningen för studentmarskalkar. Ange gärna i anmälan om du vill låna mössa eller handskar.

Det finns några frackar för utlåning, kontakta arshogtid@umu.se om du är intresserad.

Anmäl dig här.

Du kan nå oss som arbetar med Årshögtiden på arshogtid@umu.se.

Charlotte Wiberg, 070-201 15 40, Ceremonimästare
Marika Wahlberg, 090-786 64 64, 073-052 29 23, Kommunikatör