Studentmarskalk

Vill du vara studentmarskalk vid Umeå universitets Vårpromotion den 16 maj 2020?

Vårpromotionen är en högtidlig examensceremoni för nya doktorer. Vid ceremonin uppmärksammas även jubeldoktorer (doktorer som promoverades för 50 år sedan) och pristagare.

Vid Vårpromotionenen är studentmarskalkarna en viktig del. Studentmarskalkarna representerar Umeå universitet och bidrar till att människor känner sig som välkomna, värdefulla och väntade gäster.

Datum och tider

Torsdag 14 maj
Övning för studentmarskalkar i Aula Nordica. Tidpunkten är inte bestämd ännu.

Lördag 16 maj
14.15 Samling för studentmarskalkar i Aula Nordica.
16.00 Ceremoni i Aula Nordica.
18.00 Vårbankett i Universum.

• stå med fanor både ute, i Brashörnan och på scenen
  • öppna bildörrar och vid regn hålla i paraply och följa gästerna till dörren
  • dela ut program
  • hjälpa gäster till rätta vid ceremonin

Vårbankett

Som tack för hjälpen bjuds studenterna på vårbankett i Universum efter ceremonin. Banketten börjar med en välkomstdrink. Förrätt, huvudrätt och dessert serveras med vin eller alkoholfria alternativ. Efter kaffet är det dans till Renhornen.

Klädsel

Frack med vit väst och vit fluga för män och långklänning för kvinnor. Studentmössa, vita handskar och kårband ska bäras. Kårband kan du låna av din kår. Vi har några frackar till utlåning (först till kvarn), se nedan. Långklänning får man själv fixa.

Utlåning

Vi har ett antal studentmössor och handskar till utlåning. Anmäl på webbformuläret om du vill låna. Om du vill låna frack, hör av dig till promotion@umu.se.

Övning

Torsdagen den 14 maj i Aula Nordica hålls en övning för studentmarskalkarna.

Anmälan har inte öppnat ännu.

Vi behöver studentmarskalkar till Årshögtiden den 19 oktober. Här finns information om studentmarskalkar och Årshögtiden.

Du når oss som arbetar med Vårpromotionen på promotion@umu.se

Charlotte Wiberg, 070-201 15 40, ceremonimästare
Marika Wahlberg, 090-786 64 64, kommunikatör