Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Anna Valverius

Socionom med bred erfarenhet (socialpsykiatri till skolkurator). Forskar om hur vi lär oss sexuell kommunikation alltså att initiera och avvisa sex samt styra vilket typ av sex en har.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Plats
Samhällsvetarhuset, plan 5, Biblioteksgränd 4 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag är utbildad socionom med bred erfarenhet från fältet, från socialpsykiatri till fritidsledare, skolkurator och projektledare. Jag har alltid varit nyfiken på sexuell hälsa och efter många år av att ha drömt om att jobba med det som yrke och på frivillig basis undervisat i grundskolor om sex och samlevnad arbetar jag nu som doktorand och forskar om sexuell hälsa på institutionen för socialt arbete. Min forskning handlar främst om hur vi lär oss sexuell kommunikation (alltså att initiera och avvisa sex samt styra vilket typ av sex en har) och olika människors förutsättningar för att lära sig sexuell kommunikation. Frågor som jag försöker besvara är:
1. Hjälper den sex-och samlevnadsundervisning vi tillgodoser i svenska grundskolor människor att utveckla sin sexuella kommunikation? Hur samspelar detta med olika informationsmöjligheter via internet?
2. I vilken utsträckning påverkas detta av sexuell identitet och läggning?
3. Hjälper att ha en utvecklad förmåga att visa emotionell sårbarhet en person att utveckla sin sexuella kommunikation?

Forskargrupper

Gruppmedlem