"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Bolor Buyanbadrakh

Jag är biokemist och forskar i André Mateus grupp. Jag har ett Kempe Postdoc Fellowship för att undersöka interaktion mellan olika mänskliga tarmmikrober.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Anknuten som postdoktor till Kemiska institutionen
Plats
KBC-huset (KB), Linnaeus väg 10 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag studerade biologi vid NUM i Mongoliet och blev intresserad av biokemi. Jag fortsatte till NTU i Taiwan för doktorandstudier och tog en doktorsexamen i kemisk biologi och molekylär biofysik. I min forskning undersökte jag stora cellväggssyntetiseringskomplex i E.coli genom att använda proteomikmetoder för att studera protein-proteininteraktioner för att avkoda proteinernas funktionella redundans.

Jag har ett Kempe Postdoc Fellowship och bedriver min forskning i André Mateus lab. Mitt nuvarande projekt kretsar kring förståelse av interaktionen mellan mänskliga tarmmikrober, med tonvikt på hur proteomik belyser dessa interaktioner. Proteomik ger en bild av bakteriell fysiologi genom att avslöja de proteiner som uttrycks under specifika förhållanden. Detta kommer att hjälpa till att avslöja funktionella anpassningar och svar på yttre stimuli, inklusive interaktioner med andra arter.

Forskargrupper

Gruppmedlem