"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Ewacarin Sehlstedt

Vid institutionen undervisar jag bland annat i näringslära, prevention, dietetik och idrottsnutrition.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Plats
Lärarutbildningshuset, Plan 4, Lärarutbildningshuset Umeå universitet, 901 87 Umeå

Undervisningen består både av undervisning på våra campuskurser, där jag främst möter dietiststudenter och kostvetarstudenter, samt nätbaserad undervisning. Kursen "Kost vid träning 15 hp" som är helt nätbaserad skapade jag 2008 tillsammans med mina naturvetarkollegor och den är fortfarande väldigt populär.

Vår institution samarbetar med pedagogiska institutionen där jag ansvarar bl.a. för kurser i näringslära för studenter på idrottsvetarprogrammet samt kost och hälsa för idrottslärarstudenter. Näringslära för blivande tandhygienister är också mitt ansvarsområde. Vårdhögskolan anlitar mig för att undervisa bl.a. blivande sjuksköterskor och distriktssköterskor samt sjukgymnaststudenter.

Har även undervisat en hel del vid Universitetspedagogik och lärandestöd (UPL) där jag medverkat på flertalet olika kurser inom området högskolepedagogisk utbildning.

Från och med våren 2014 ingår arbete med internationalisering som en del av min tjänst.

Nutrients, MDPI 2020, Vol. 12, (4)
Sjödin, Anna; Hellström, Fredrik; Sehlstedt, EwaCarin; et al.

Forskningsprojekt

17 juni 2022 till 31 december 2023