Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 juli 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon
Personalbild Hannele Junkala

Hannele Junkala

Doktorand vid NMD och UCGS, Umeå centrum för genusvetenskap. Undersöker sex- och samlevnadsundervisning på högstadiet ur kritiska perspektiv. Tjänstledig från Högskolan Dalarna. 

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Plats
Naturvetarhuset, huskropp A, plan 5, Johan Bures väg 16 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag är doktorand vid NMD, Naturvetenskapens och Matematikens Didaktik, samt UCGS, Umeå Centrum för Genusstudier, sedan hösten 2018 och tillhör forskningsmiljön UmSER, Umeå Science Education Research. Min forskning handlar om kritiska perspektiv på sex- och samlevnadsundervisning i biologi på högstadiet. I den första studien analyserar jag kapitel om sex - och samlevnad i fem biologiböcker för högstadiet. Jag använder kritiska teorier kring crip (normer kring funktionalitet), queer, trans, genus och heteronormativitet. 

Jag är tjänstledig från Högskolan Dalarna där jag undervisar blivande och verksamma lärare och förskollärare i framför allt teknik och genus, men även fysik, kemi och biologi. Dessförinnan har jag tjänstgjort som lärare i NO, teknik och matematik främst på högstadiet och verksamhetsförlagd handledare för lärarstudenter.

Mitt motto är "jag vill finnas till för de få, för de många har det bra ändå".

2019
ESERA 2019, 13th Biennial Conference of the European Science Education Research Association, 26-30 August, Bologna, Italy
Junkala, Hannele

Forskargrupper

Gruppmedlem