Naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Institutionens verksamhet är lärarutbildning inom matematik, naturvetenskapliga ämnen samt teknik. Utbildning ges både campusförlagd och på distans.

Institutionen bedriver dessutom utbildningsvetenskaplig forskning inom naturvetenskapernas och matematikens didaktik samt pedagogiskt arbete och håller till på våning 5 i Naturvetarhusets A-flygel.

Företagsforskarskolan firar tio år och fortsätter sikta uppåt

Tio framgångsrika år firar Företagsforskarskolan med en stor workshop den 16 januari med över 50 deltagare.

Europa i fokus på vårens livesända vetenskapsluncher

Kring temat Europa föreläser våra forskare på Umeå universitets vetenskapsluncher under våren.

Resultatdialog 2018

Vid Resultatdialogen slutredovisades projekt inom utbildningsvetenskap. Se film från konferensen.

Lärare får kompetensutveckling

30-31 oktober kommer nära 600 lärare till Umeå universitet till konferensen Kunskapsveckan.

Klassmentorer förbättrar lärarnas arbetsmiljö

Mentorer avlastar lärarnas arbetsbörda efter omorganisering på Norrängsskolan i Lycksele, enligt ny rapport.

Nya metoder för analys av biomarkörer i utandningsluft

Ramin Ghorbani presenterar i sin avhandling nya metoder för analys av biomarkörer i utandningsluft.

Mera information om Umeå universitet

Om Umeå universitet

Ta reda på mer om Umeå universitets vision, historia, statistik och organisation.

Därför Umeå

En liten storstad med alla nyanser, pulserande stadsliv och knäpptysta norrskensnätter.

Vilka drömmar har du? Hitta din utbildning hos oss.

Personalbild Helena Westman Helena Westman Administratör, institution