Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

Huvudmenyn dold.

Institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

På institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik bedriver vi lärarutbildning samt forskning i pedagogiskt arbete och ämnesdidaktik.

Institutionen, som går under förkortningen NMD, har cirka 45 anställda och verksamheten är stark inom både utbildning, forskarutbildning och forskning. Utbildningen ligger inom lärarutbildning mot matematik, naturvetenskapliga ämnen, teknik och utbildningsvetenskaplig kärna. Forskningen och forskarutbildningen ligger inom naturvetenskapernas, teknikens och matematikens didaktik samt pedagogiskt arbete och det finns en aktiv seminariekultur.

NMD har ljusa och nyrenoverade lokaler som ligger centralt på campus, i Naturvetarhuset. Vi som jobbar på institutionen tycker att det är viktigt att arbeta för en god arbetsmiljö och sammanhållning. Vi är därför i stor utsträckning närvarande på arbetsplatsen och fikatraditionen är stark, vilket gör det relativt lätt för oss att lära känna nya kollegor.

Curiosum sprider kunskapsglädje under sommaren

Besökare kan ta med en spännande upplevelsekorg ut i parken eller köpa hem en experimentpåse.

Lärarhögskolans internationella tidskrift har fyllt tio år

Nu firar tidskriften de första tio åren och har samlat ett urval av tidigare utgivna artiklar. Läs nu online!

Hög kvalitet för ämneslärarutbildning i matematik

Glädjande besked efter Universitetskanslerämbetets senaste granskning av utbildningen.