Naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Institutionens verksamhet är lärarutbildning inom matematik, naturvetenskapliga ämnen samt teknik. Utbildning ges både campusförlagd och på distans.

Institutionen bedriver dessutom utbildningsvetenskaplig forskning inom naturvetenskapernas och matematikens didaktik samt pedagogiskt arbete och håller till på våning 5 i Naturvetarhusets A-flygel.

Lärare får kompetensutveckling

30-31 oktober kommer nära 600 lärare till Umeå universitet till konferensen Kunskapsveckan.

Klassmentorer förbättrar lärarnas arbetsmiljö

Mentorer avlastar lärarnas arbetsbörda efter omorganisering på Norrängsskolan i Lycksele, enligt ny rapport.

Nya metoder för analys av biomarkörer i utandningsluft

Ramin Ghorbani presenterar i sin avhandling nya metoder för analys av biomarkörer i utandningsluft.

Första dagen för nyanlända lärare

Den 1 oktober startade tredje omgången av Snabbspåret.

Designhögskolan topprankad igen

För tredje året i rad hamnar Designhögskolan i topp på Red Dots rankning av designutbildningar.

Ny avhandling av Annelie Lagesson

Annelie Lagesson visar att små bottenlevande organismer är de största mottagarna av läkemedelsrester.

Mera information om Umeå universitet

Om Umeå universitet

Ta reda på mer om Umeå universitets vision, historia, statistik och organisation.

Därför Umeå

En liten storstad med alla nyanser, pulserande stadsliv och knäpptysta norrskensnätter.

Vilka drömmar har du? Hitta din utbildning hos oss.

Kontakta NMD

Personalbild Helena Westman Helena Westman Administratör, institution