Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Personalbild Leif Sundberg

Leif Sundberg

Jag är post doc på Institutionen för Informatik. Min forskning berör värdet av A.I-plattformar, samt teoretiska perspektiv på dessa, med fokus på skogsindustrin.

Kontakt

E-post

Verksam vid

Anknytning
Anknuten som postdoktor till Institutionen för informatik
Plats
MIT-huset, Campustorget 5 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag är post doc på Institutionen för Informatik, Swedish Center for Digital Innovation (SCDI). Mitt forskningsområde berör värdet av A.I-plattformar, samt teoretiska perspektiv på dessa, med fokus på skogsindustrin. Forskningen är finansierad av Kempestiftelserna.

Jag läste en stor del av min grundutbildning vid Umeå universitet, med kandidatexamina i filosofi respektive medie- och kommunikationsvetenskap. Dessa blev sedan mina huvudämnen i en gymnasielärarutbildning vid Mittuniversitetet.

Efter att ha arbetet som lärare och webbredaktör / strateg i offentlig sektor påbörjade jag mina doktorsstudier i Informationssystem vid Mittuniversitetet 2014. 2019 disputerade jag med avhandlingen "The Relation Between Digital Technology and Values: Thinking Through Multiple Technologies". Avhandlingen vann andra plats i Svenska Informationssystemsakademins (SISA) Börje Langefors-pris 2020.

2021 påbörjade jag min postdoktorala tjänstgöring vid Umeå universitet.

Länkar:

Leif Sundberg at Google Scholar.

Leif Sundberg vid Mittuniversitetet