Jag är doktorand inom ämnet kost och måltidsvetenskap sedan hösten 2018 samt undervisar 20 % av min tjänst på institutionens utbildningar. Jag arbetar deltid på grund av småbarn hemma.
Forskning
Mitt doktorandprojekt undersöker vad som händer när dietistbehandling blir digital via videosamtal jämfört med ordinarie dietistbehandling med fysiska möten. Projektet innehåller både kvantitativa och kvalitativa metoder. Min doktorandutbildning ges via Företagsforskarskolan vid Umeå universitet med sammarbetspartner Centrum för hälsa i glesbygd, Region Västerbotten.
Undervisning
Jag undervisar inom näringslära och födoämnesöverkänslighet samt kost vid graviditet och amning på Dietistprogrammet, Kostvetarprogrammet, Gastronomiprogrammet och kurser inom ämnet Hem - och konsumentkunskap och fristående kurser.
Prata gärna med mig om:
Digitalisering av vårdmöten.
Bakgrund
Jag är legitimerad dietist samt hotellutbildad från gymnasiet. Innan min anställning på Umeå universitet arbetade jag som dietist inom primärvård i glesbygd samt som forskande dietist på Centrum för hälsa i glesbygd.
Jag undervisar inom näringslära och födoämnesöverkänslighet samt kost vid graviditet och amning på Dietistprogrammet, Kostvetarprogrammet, Gastronomiprogrammet och kurser inom ämnet Hem - och konsumentkunskap och fristående kurser.