"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Samarbeten skola-universitet

Samverkan med skolor, förskolor och fritidshem sker på flera olika sätt vid Umeå universitet. Samarbetet kring den verksamhetsförlagda utbildningen för lärarstudenter är ett exempel på samverkan.

Umeå universitets lärare och forskare vill gärna göra sin kunskap tillgänglig för lärare och elever i skolan och erbjuder såväl kompetensutveckling som arrangemang för skolans elever.

Umeå universitet stödjer en mängd utvecklingsarbeten där pedagoger från skola och universitet samarbetar och erbjuder också dig som är verksam lärare kompetensutveckling.

För dig som arbetar i förskola och skola

På Lärarhögskolans hemsida har vi samlat information om kompetensutveckling, verksamhetsförlagd utbildning och annat som rör skolans personal.

Besök hemsidan för dig som arbetar i förskola och skola

För dig som är alumn

Vår alumnverksamhet erbjuder dig som alumn (före detta student) olika möjligheter att tillsammans med Umeå universitet utveckla din yrkesroll och karriär.

Läs mer om alumnverksamheten

För dig som är skolelev

Umeå universitets lärare och forskare vill gärna göra sin kunskap tillgänglig för lärare och elever i skolan. Här har vi samlat de arrangemang som riktar sig till elever.

ARRANGEMANG FÖR GYMNASIEELEVER

Öppet hus
Varje vårtermin bjuder Umeå universitet in elever som går sista årskursen på gymnasier i Västerbotten, Västernorrland och Norrbotten, till Öppet hus. Under dagen ger studenter, lärare och studievägledare information om universitetets utbildningar.

Läs mer om Öppet hus

Student för en dag
Umeå universitet ger dig möjligheten att följa en student på ett program som du är intresserad av att läsa. Under en dag följer du med på föreläsningar och upplever vårt stora universitet från insidan.

Läs mer om Student för en dag

ARRANGEMANG FÖR GRUNDSKOLE- OCH GYMNASIEELEVER

Umevatoriet
Erbjuder en mängd spännande aktiviteter för skolklasser. Ta reda på och prova hur man renar vatten i rymden. Kan man tillverka moln? Vad sväljer man om man får en kallsup? På Umevatoriet får du insikt och sikt in i stjärnornas magiska värld!

Läs mer om Umevatoriet

Bildmuseet
Bildmuseet erbjuder gratis skolprogram för alla åldersgrupper, från förskolebarn till vuxenstuderande.

Läs mer om besök på Bildmuseet

Forskning á la carte
Du som är lärare i naturvetenskap eller teknik har möjligheten att beställa en föreläsning från experter inom området.

Läs mer om Forskning á la carte

ARRANGEMANG FÖR GRUNDSKOLEELEVER

Teknikåttan
Teknikåttan är en tävling i teknik och naturvetenskap för elever i årskurs 8. Tanken med tävlingen är att intressera ungdomar och lärare för teknik och naturvetenskap.

Läs mer om Teknikåttan

Levande frågelåda
Frågelådan vill ta vara på barns nyfikenhet och kreativitet och särskilt stimulera intresset för naturvetenskap. Elever i årskurs 6 ställer frågorna , forskare vid Umeå universitet ger svaren.

Läs mer om den levande frågelådan

 

Samarbeta med en student

Ta chansen att utveckla din verksamhet med hjälp av våra studenters kreativitet och nya infallsvinklar.

Samarbeta med en forskare

Vi samarbetar ofta med andra lärosäten i vår forskning, men också med företag och organisationer.

Senast uppdaterad: 2020-04-06