Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Alumn

Din utbildning är något du alltid har med dig. Om du någon gång har studerat vid Umeå universitet så är du en av våra alumner.

Internationellt
Våra alumner finns i över 100 länder.
300 000
har tidigare varit studenter vid Umeå universitet.
Linkedin
Håll kontakten och utöka ditt nätverk.

Umeå universitet vill gärna ha en levande relation till dig som alumn även efter att du avslutat dina studier och gått vidare mot nya utmaningar.

Vad är en alumn?

En alumn är en före detta student vid ett visst lärosäte. Umeå universitet betraktar dig som alumn om du har studerat och tagit akademiska poäng här oavsett om du tagit ut en examen eller inte. Däremot har vissa av våra utbildningar valt att rikta in sitt alumnarbete mot personer med slutförd examen.

Håll kontakten

Ta del av det senaste inom forskning, utbildning, samverkan och innovation som pågår inom Umeå universitet. På vår LinkedIn-sida kan du hitta och söka jobb som matchar dina kompetenser och skapa kontakt med personer som kan hjälpa dig vidare i karriären.
Umeå universitet på LinkedIn

OBS! Det system som Umeå universitet tidigare använt för arbete med alumnrelationer stängdes 31/3. Följ oss gärna på LinkedIn och ange Umeå universitet som utbildning i din profil om du inte redan gjort det. På så vis underlättar du för andra alumner samt studenter och personal vid Umeå universitet att hitta dig // eller // komma i kontakt med dig.

Fortbildning för alumner

En akademisk examen innebär inte att man är fullärd – tvärtom. Under ett arbetsliv uppstår ständigt behov av fördjupning, perspektiv och kompetensutveckling.

För dig som är intresserad av att utveckla dina kunskaper har Umeå universitet mycket att erbjuda.

Populärvetenskap
Det är viktigt för Umeå universitet att göra vår spännande och varierande forskning tillgänglig för allmänheten. Därför satsar vi på ett brett utbud av populärvetenskap: från magasinet Tänk till föreläsningsserier öppna för allmänheten.
Aktuella populärvetenskapliga evenemang

Påbyggnadsutbildning
Umeå universitet välkomnar dig tillbaka om du vill bygga på din tidigare utbildning. Genom att läsa ett påbyggnadsprogram kan du fördjupa dig inom ditt område, eller bredda din utbildning genom att kliva in på ett nytt. Vi har naturligtvis också ett brett utbud av fristående kurser, varav vissa ges på distans.
Utbildning på avancerad nivå

Forskarstudier
För dig som verkligen vill specialisera dig inom ett område finns möjligheten att gå vidare med utbildning på forskarnivå.
Utbildning på forskarnivå

Tänk vidare

Under ett långt arbetsliv behöver du uppdatera dina kunskaper och skaffa nya perspektiv. Umeå universitet vill bidra till din kunskapsutveckling, oavsett om det gäller studier på avancerad nivå eller inspiration i form av populärvetenskapliga föreläsningar. Framförallt vill vi skapa möjligheter för dig och andra alumner att ingå i en gemenskap där lärande och kunskapsutbyte står i fokus.

Våra utbildningar har ett ständigt behov av gästföreläsare som kan bidra med nya perspektiv och koppla teori till praktik. Du kan göra skillnad för våra studenter genom att erbjuda möjligheter till praktikplatser och examensarbeten.

Ge tillbaka

Umeå universitet vill bedriva utbildning och forskning som utmanar gränser och bidrar till samhällsutvecklingen. Du behövs om detta ska lyckas. Kan du tänka dig att gästföreläsa på din gamla utbildning? Har du praktikplatser eller möjligheter till examensarbeten att erbjuda där du jobbar idag?

Kontakta oss

Har du som alumn frågor eller idéer som du skulle vilja diskutera med Umeå universitet? Kontakta oss så tar vi hand om ditt ärende eller hjälper dig att komma vidare till rätt person i universitetsorganisationen.

För frågor som rör alumnverksamhet i Sverige, fyll i kontaktformuläret

För frågor som rör alumnverksamhet utom Sverige, Internationell alumnkoordinator: Jessica Bergström Grahn

 

Aktuellt just nu

Idrottsalumn och elitidrottsstudent prisades på Umeå idrottsgala

Årets elitidrottsstudent och idrottsalumn utsågs på Idrottsgalan.

Företagsforskarskolan gav nya perspektiv

Läkaren Steven Shen flyttade till Kanada efter sin doktorsexamen vid Företagsforskarskolan.

Internationell utmärkelse till Handelshögskolans alumn

Helena Helmersson, Chief Operating Officer på H&M Group har fått utmärkelsen ”Influential Leaders” av AACSB.

Vilken information sparar vi om dig?

Umeå universitet slutar med särskild personuppgiftsbehandling av uppgifter om alumner och därför stängs databasen Alumninät den 31 mars 2019. Information om dina genomförda utbildningar, uttagna examina, folkbokföringsadress i Sverige et cetera finns kvar i de studieadministrativa systemen men universitetet kommer inte längre hantera andra uppgifter om dig såsom medlemskap i studentföreningar, nuvarande arbetsgivare et cetera.

Du är förstås fortfarande viktig för oss, så vi hoppas få se dig här som gästföreläsare, du kanske har idéer om examensarbeten, eller vill vara mentor åt en student eller nyutexaminerad alumn. Kontakta oss om du vill ha kontakt med din tidigare utbildningsinstitution för bidra på något sätt till utbildningen eller om du har några andra frågor.