Hoppa direkt till innehållet
printicon

Besök eller kontakta oss

Du kan få kortare rådgivning via telefon eller under drop-in. Då kan du också boka tid för längre och fler stödsamtal. Här får du veta hur, när och var.

Studenthälsans sommarstängning

Studenthälsan har nu stängt telefonrådgivning och drop in för sommaren. Vi öppnar åter den 12 augusti. Om du behöver sjukvårdsrådgivning under sommaren kan du ringa 1177.

Ring till oss

Om du känner dig stressad, orolig eller nedstämd kan du få rådgivning i telefon. Det kan också gälla andra frågor, som exempelvis om relationer, alkoholvanor, din studiesituation eller att du har svårt att sova.

På telefontiden på torsdagar kan du även få råd i fysiska hälsofrågor och egenvård.

Vill du boka en tid för samtal kan du göra det på våra telefontider.

Telefontider:

Måndagar kl. 12-13, tisdagar kl. 8.30-9.30, onsdagar kl. 12-13, torsdagar kl. 8.30-9.30 och fredagar kl. 12-13.

Telefonnumret är 090-786 50 00.

Kom på drop-in

Vår drop-in hittar du i Infocenter på Campus Umeå. Här kan du träffa en sjuksköterska eller en samtalsbehandlare.

Hitta till Studenthälsan i Infocenter

Träffa en sjuksköterska

Hos en av våra sjuksköterskor kan du få råd i fysiska hälsofrågor eller om egenvård och livsstil. Du kan också testa dig för klamydia, gonorré och hiv. Hur den provtagningen går till kan du läsa mer om längre ned på sidan.

Drop in-tider hos sjuksköterska är onsdagar och torsdagar kl. 12.00-13.30.

Träffa en samtalsbehandlare

Om du känner dig stressad, orolig eller nedstämd kan du träffa en samtalsbehandlare på drop-in. Det kan också handla om andra saker som  relationer, alkoholvanor, din studiesituation eller att du har svårt att sova. När du träffar en samtalsbehandlare på drop-in kan du också boka tid för samtal.

Drop in-tider hos en samtalsbehandlare är tisdagar och fredagar kl. 12.00-13.30.

För dig som ska komma på drop in

Ta med dig id-handling!

Enligt patientdatalagen måste vi skriva en journal för dina besök hos oss. Du måste därför ta med din identitetshandling till ditt besök, så vi vet att du är du.

Om du ska testa dig för klamydia, gonorré och hiv

För att testa dig ska du komma på drop-in till sjuksköterska. All provtagning görs direkt efter att du har träffat sjuksköterskan.

Provtagningen för klamydia och gonorré innebär att du som har en vagina får ta ett prov med en bomullspinne och du som har en penis får lämna ett urinprov. Ibland kan det också bli aktuellt att ta proverna från andra ställen på kroppen. Du som lämnar urinprov får inte kissa under minst en timme innan besöket. Provtagning av hiv görs med ett blodprov.

Boka samtal

Under ett stödsamtal kan du prata om exempelvis hur du mår, livsstilsfrågor, relationer eller din studiesituation. För att boka tid för samtal ringer du under våra telefontider eller gör det i samband med drop in till samtalsbehandlare.

Väntetiden för att få komma till ett första samtal är oftast 1-2 veckor. Du kan få 1-5 samtal.

Läser du någon annanstans än i Umeå?

Om du är student hos oss och studerar på annan ort än Umeå kan vi hjälpa dig att hitta en samtalskontakt. Ring oss då på våra telefontider:

Måndagar kl. 12-13, tisdagar kl. 8.30-9.30, onsdagar kl. 12-13, torsdagar kl. 8.30-9.30 och fredagar kl. 12-13.

Telefonnumret är 090-786 50 00.

Avboka en tid eller hitta till lokalen?

Behöver du avboka en tid, eller veta hur du hittar till lokalen för ditt bokade samtal? Här hittar du mer information om du har en tid bokad.

Synpunkter eller klagomål

Om du har synpunkter eller klagomål på Studenthälsans verksamhet, kontakta Helena Lindvall, verksamhetschef.