Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Besök eller kontakta oss

Studenthälsan erbjuder stödsamtal fysiskt på campus Umeå eller via telefon. Du är välkommen att höra av dig på telefon för att boka tid, få rådgivning eller besöka oss på vår drop in till samtalsbehandlare eller sjuksköterska.

Drop-in till sjuksköterska har öppnat den 2 maj

Under pandemin har Studenthälsan pausat sin drop-in-verksamhet till sjuksköterska, men från och med måndag den 2 maj har den öppnat igen. På drop-in till sjuksköterska kan du som är student få kortare rådgivning kring din fysiska hälsa samt gratis testa dig för klamydia, gonorré och hiv. Drop-in till samtalsbehandlare öppnade den 15 mars.

Ring till oss

Om du känner dig stressad, orolig eller nedstämd kan du få rådgivning och stöd i telefon. Det kan också gälla andra frågor, som exempelvis om relationer, alkoholvanor, din studiesituation eller att du har svårt att sova. Vill du boka en tid för samtal kan du göra det på våra telefontider.

Telefonnummer: 090-786 51 00.

Observera! Telefontiden är stängd torsdag och fredag 26-27 maj.

Telefontider:

  • Måndagar kl. 12.00-13.00
  • Tisdagar kl. 08.30-09.30
  • Onsdagar kl. 12.00-13.00
  • Torsdagar kl. 08.30-09.30 (stängd torsdag 26 maj)
  • Fredagar kl. 12.00-13.00 (stängd fredag 27 maj)

Studerar du på annan ort än i Umeå?
Om du är student oss på Umeå universitet och studerar på annan ort än Umeå kan vi hjälpa dig att hitta en samtalskontakt. Ring oss på telefontiderna ovan.

Besök oss på drop in

drop in till samtalsbehandlare kan du få kortare rådgivning. Du kan också boka in tid för stödsamtal för att få hjälp med att hantera stress, oro, sömnvanor, alkoholvanor, relationer eller andra frågor som rör din hälsa.

drop in till sjuksköterska kan du få kortare rådgivning gällande din fysiska hälsa samt testa dig gratis för klamydia, gonorré och hiv. 

Studenthälsans drop in hittar du i Infocenter, campus Umeå.

Observera! Drop-in är stängd torsdag 26 maj.

Öppettider drop-in

  • Måndagar kl. 12:00-13:30 (drop-in till sjuksköterska)
  • Tisdagar kl. 12:00-13:30 (drop-in till samtalsbehandlare)
  • Onsdagar kl. 10:00-11:30 (drop-in till sjuksköterska)
  • Torsdagar kl. 12:00-13:30 (den 26 maj är det ingen drop-in till samtalsbehandlare)

Boka samtal

Under ett stödsamtal kan du prata om exempelvis hur du mår, livsstilsfrågor, relationer eller din studiesituation. För att boka tid för samtal ringer du under våra telefontider eller besöker oss på drop-in till samtalsbehandlare.

Väntetiden för att få komma till ett första samtal är oftast 1-2 veckor. Du kan få 1-5 samtal, beroende på bedömning och behov.

Behöver du avboka din tid eller veta hur du hittar till ditt bokade samtal?

Behöver du avboka en bokad tid, eller behöver du behöver hitta till lokalen för ditt bokade samtal. Har du bokat tid hittar du mer information här.

Behöver du avboka en samtalstid?

Om du vet vem du ska träffa så ringer du eller skickar e-post till hen för att avboka tiden. Här kan du hitta personens mejladress och telefonnummer.

Om du inte vet namnet på den du ska träffa ringer du Infocenter på 090-786 50 00 och lämnar ett meddelande.

Synpunkter eller klagomål

Om du har synpunkter eller klagomål på Studenthälsans verksamhet, kontakta Malin Larsson, verksamhetschef.