"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Besök eller kontakta oss

Studenthälsan kan erbjuda stödsamtal fysiskt på campus Umeå eller på distans via video eller telefon. Du är välkommen att höra av dig på telefon för att boka tid, få rådgivning eller besöka oss på vår drop-in till samtalsbehandlare eller sjuksköterska.

Ändrade öppettider denna vecka

Observera! Telefontiden till Studenthälsan är stängd tisdag och onsdag den 26-27 September. Drop-in till sjuksköterska är stängd onsdag den 27 september.

Ring till oss

Om du känner dig stressad, orolig eller nedstämd kan du få kortare rådgivning och stöd i telefon. Det kan också gälla andra frågor, som exempelvis om relationer, alkoholvanor, din studiesituation eller att du har svårt att sova. Vill du boka en tid för samtal kan du göra det på våra telefontider.

Telefonnummer: 090-786 51 00

Observera! Studenthälsan har stängt telefontiden tisdag och onsdag den 26-27 september.

Telefontider:

  • Måndagar klockan 12.00-13.00
  • Tisdagar klockan 08.30-09.30 (telefontid stängd tisdag 26 september)
  • Onsdagar klockan 12.00-13.00 (telefontid stängd onsdag 27 september)
  • Torsdagar klockan 08.30-09.30
  • Fredagar klockan 12.00-13.00

Studerar du på annan ort än i Umeå?
Om du är student hos oss på Umeå universitet och studerar på annan ort än Umeå kan vi hjälpa dig att hitta en samtalskontakt. Ring oss på telefontiderna ovan.

Besök oss på drop-in

drop-in till samtalsbehandlare kan du få kortare rådgivning. Du kan också boka in tid för stödsamtal för att få hjälp med att hantera stress, oro, sömnvanor, alkoholvanor, relationer eller andra frågor som rör din hälsa.

drop-in till sjuksköterska kan du testa dig gratis för klamydia, gonorré och hiv. Du kan också få kortare rådgivning gällande din fysiska hälsa.

Studenthälsans drop-in hittar du i Infocenter, campus Umeå.

Observera! Drop-in till sjuksköterska är stängd onsdag den 27 september.

Öppettider för drop-in

  • Måndagar klockan 12:00-13:30 (drop-in till sjuksköterska)
  • Tisdagar klockan 12:00-13:30 (drop-in till samtalsbehandlare)
  • Onsdagar klockan 10:00-11:30 (drop-in är stängd onsdag 27 september)
  • Torsdagar klockan 12:00-13:30 (drop-in till samtalsbehandlare)

Boka samtal

Under ett stödsamtal kan du prata om exempelvis hur du mår, livsstilsfrågor, relationer eller din studiesituation. För att boka tid för samtal ringer du under våra telefontider eller besöker oss på drop-in till samtalsbehandlare.

Väntetiden för att få komma till ett första samtal är oftast 1-2 veckor. Du kan få 1-5 samtal, beroende på bedömning och behov. Du kan själv välja om du vill träffa oss i ett fysiskt samtal på plats eller om du hellre vill ha distanssamtal via video eller telefon.

Behöver du avboka din samtalstid eller veta hur du hittar till ditt bokade samtal?

Behöver du avboka en bokad tid, eller behöver du hitta till lokalen för ditt bokade samtal. Har du bokat tid hittar du mer information här.

Så här gör du för att avboka din samtalstid

Om du vet vem du ska träffa hos Studenthälsan så ringer du eller skickar e-post till hen för att avboka din tid. Här kan du hitta personens mejladress och telefonnummer.

Om du inte vet namnet på den du ska träffa hos Studenthälsan så ska du ringa till Infocenter på telefonnummer 090-786 50 00 och lämnar ett meddelande att du vill avboka en samtalstid.

Synpunkter eller klagomål

Om du har synpunkter eller klagomål på Studenthälsans verksamhet, kontakta Jonas Lundberg, verksamhetschef.

 

 

Senast uppdaterad: 2023-09-25