Umeå centrum för funktionell hjärnavbildning

Umeå center for Functional Brain Imaging (UFBI) är ett tvärvetenskapligt forskningscentrum där avbildningstekniker används för att undersöka hjärnans struktur och funktion i relation till både grundläggande och kliniska frågor.

I dagsläget har mer än 100 forskare vid Umeå universitet samt över 50 externa forskare varit involverade i projekt vid UFBI som medförfattare till artiklar som baserats på data insamlat vid UFBI.

Då vi arbetar i en internationell miljö så finns det mesta av informationen på de engelskspråkiga sidorna om UFBI. Klicka här för att gå till de engelska sidorna (for English, press here), eller tryck på länken "English" på denna sidas övre högra hörn.

Nyheter & Kalendarium

7,5 miljoner till forskning vid Umeå Universitet
Publicerad: 03 dec, 2019

Stiftelsen Seniorhusen tilldelar Umeå Universitet 7,5 miljoner kronor i anslag för forskning om åldrande.

Att utreda kognitiva sjukdomar effektivt, 22 nov 2019.
Publicerad: 11 okt, 2019

Kurs ”Att utreda kognitiva sjukdomar effektivt och med kvalité” i Solna, 22 november 2019.

Brain and Culture Symposium, 11 Okt. 2019, Karolinska institutet
Publicerad: 23 sep, 2019

Brain and Culture symposium, fredag 11 oktober 2019, Aula Medica på Karolinska Institutet.

Möte med Alzheimer Research Center
Publicerad: 23 aug, 2019

Möte med Alzheimer Research Center, 20 Nov 2019, KI Stockholm.

Styvnande blodkärl i kroppen kan ge försämrat minne
Publicerad: 20 aug, 2019

Hjärnan tar stryk när kroppspulsådern styvnar med åren, något som kan skada kärl som är viktiga för minnet.

Lars Nyberg
Professor, övrig/annan befattning