Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

Huvudmenyn dold.

Umeå centrum för funktionell hjärnavbildning

Umeå center for Functional Brain Imaging (UFBI) är ett tvärvetenskapligt forskningscentrum där avbildningstekniker används för att undersöka hjärnans struktur och funktion i relation till både grundläggande och kliniska frågor.

I dagsläget har mer än 100 forskare vid Umeå universitet samt över 50 externa forskare varit involverade i projekt vid UFBI som medförfattare till artiklar som baserats på data insamlat vid UFBI.

Då vi arbetar i en internationell miljö så finns det mesta av informationen på de engelskspråkiga sidorna om UFBI. Klicka här för att gå till de engelska sidorna (for English, press here), eller tryck på länken "English" på denna sidas övre högra hörn.

Nyheter & Kalendarium

Nytt råd för artificiell intelligens och autonoma system
Publicerad: 30 aug, 2021

Rådet MAI verkar för att stärka fakulteten inför en framtid där AI kommer spela en avgörande roll.

Umeåforskare i olympisk offensiv
Publicerad: 16 aug, 2021

Carl-Johan Boraxbekk är en av sex forskare i landet i ett nytt program inom ramen för Olympisk Offensiv.

Konferens vid SU: Brain imaging in the Human Sciences
Publicerad: 11 jun, 2021

Konferensen Brain Imaging in the Human Sciences: Expanding Research Opportunities, 30 September 2021.

Dekan, prodekan och en vicedekan Medicinska fakulteten
Publicerad: 16 feb, 2021

Dekan, prodekan och en vicedekan har blivit utsedda för kommande mandatperiod vid Medicinska fakulteten.

Utlysningen för deltagande i ”Summer Program in Aging 2021”
Publicerad: 22 jan, 2021

Utlysningen för deltagande i Summer Program in Aging 2021, virtuell sommarskola 2 maj – 14 maj 2021.

Lars Nyberg
Professor, övrig/annan befattning