Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 3 april 2020)

Umeå centrum för funktionell hjärnavbildning

Umeå center for Functional Brain Imaging (UFBI) är ett tvärvetenskapligt forskningscentrum där avbildningstekniker används för att undersöka hjärnans struktur och funktion i relation till både grundläggande och kliniska frågor.

I dagsläget har mer än 100 forskare vid Umeå universitet samt över 50 externa forskare varit involverade i projekt vid UFBI som medförfattare till artiklar som baserats på data insamlat vid UFBI.

Då vi arbetar i en internationell miljö så finns det mesta av informationen på de engelskspråkiga sidorna om UFBI. Klicka här för att gå till de engelska sidorna (for English, press here), eller tryck på länken "English" på denna sidas övre högra hörn.

Nyheter & Kalendarium

[INSTÄLLT] Learning and plasticity möte, April 5-8 2020, Finland
Publicerad: 16 dec, 2019

Learning and plasticity meeting, 5-8 April 2020 i Äkäslompolo, Finland.

7,5 miljoner till forskning vid Umeå Universitet
Publicerad: 03 dec, 2019

Stiftelsen Seniorhusen tilldelar Umeå Universitet 7,5 miljoner kronor i anslag för forskning om åldrande.

Styvnande blodkärl i kroppen kan ge försämrat minne
Publicerad: 20 aug, 2019

Hjärnan tar stryk när kroppspulsådern styvnar med åren, något som kan skada kärl som är viktiga för minnet.

Prorektor i Umeå första kvinna motta tyskt röntgenpris
Publicerad: 26 jun, 2019

2019 års Alfred Breit-pris från det tyska röntgensällskapet tilldelas prorektor Katrine Riklund.

Lars Nyberg
Professor, övrig/annan befattning