Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 4 december 2020)

Umeå centrum för funktionell hjärnavbildning

Umeå center for Functional Brain Imaging (UFBI) är ett tvärvetenskapligt forskningscentrum där avbildningstekniker används för att undersöka hjärnans struktur och funktion i relation till både grundläggande och kliniska frågor.

I dagsläget har mer än 100 forskare vid Umeå universitet samt över 50 externa forskare varit involverade i projekt vid UFBI som medförfattare till artiklar som baserats på data insamlat vid UFBI.

Då vi arbetar i en internationell miljö så finns det mesta av informationen på de engelskspråkiga sidorna om UFBI. Klicka här för att gå till de engelska sidorna (for English, press here), eller tryck på länken "English" på denna sidas övre högra hörn.

Nyheter & Kalendarium

RJ beviljar medel till forskning inom kognitiv nedgång
Publicerad: 04 dec, 2020

Riksbankens Jubileumsfond beviljar medel för forskning inom biomarkörer för kognitiv nedgång i åldrandet.

Ny bok: Testbaserat lärande
Publicerad: 17 sep, 2020

I en ny bok ger forskarna Bert Jonsson och Lars Nyberg konkreta tips på evidensbaserade lärandestrategier.

SWEAH är öppet för nya sökande
Publicerad: 04 sep, 2020

The Swedish National Graduate School for Competitive Science on Ageing and Healt

Ny utgåva av Kognitiv Neurovetenskap
Publicerad: 28 aug, 2020

av professor Lars Nyberg vid UFBI.

Lars Nyberg
Professor, övrig/annan befattning