Umeå centrum för funktionell hjärnavbildning

Umeå center for Functional Brain Imaging (UFBI) är ett tvärvetenskapligt forskningscentrum där avbildningstekniker används för att undersöka hjärnans struktur och funktion i relation till både grundläggande och kliniska frågor.

I dagsläget har mer än 100 forskare vid Umeå universitet samt över 50 externa forskare varit involverade i projekt vid UFBI som medförfattare till artiklar som baserats på data insamlat vid UFBI.

Då vi arbetar i en internationell miljö så finns det mesta av informationen på de engelskspråkiga sidorna om UFBI. Klicka här för att gå till de engelska sidorna (for English, press here), eller tryck på länken "English" på denna sidas övre högra hörn.

Nyheter & Kalendarium

Möte med Alzheimer Research Center
Publicerad: 23 aug, 2019

Möte med Alzheimer Research Center, 20 Nov 2019, KI Stockholm.

Styvnande blodkärl i kroppen kan ge försämrat minne
Publicerad: 20 aug, 2019

Hjärnan tar stryk när kroppspulsådern styvnar med åren, något som kan skada kärl som är viktiga för minnet.

Prorektor i Umeå första kvinna motta tyskt röntgenpris
Publicerad: 26 jun, 2019

2019 års Alfred Breit-pris från det tyska röntgensällskapet tilldelas prorektor Katrine Riklund.

Montreal Aging & Dementia Symposium: 27-28 Sept 2019
Publicerad: 11 jun, 2019

Symposium "Life Trajectories and Interventions that Support Successful Neurocognitive Aging"

Sara Pudas vid UFBI beviljats 4-årigt VR anslag
Publicerad: 13 dec, 2018

Sara Pudas vid UFBI beviljas ett 4-årigt anslag från Vetenskapsrådet.

Lars Nyberg
Professor, övrig/annan befattning