Huvudmenyn dold.

Umeå centrum för funktionell hjärnavbildning

Umeå center for Functional Brain Imaging (UFBI) är ett tvärvetenskapligt forskningscentrum där avbildningstekniker används för att undersöka hjärnans struktur och funktion i relation till både grundläggande och kliniska frågor.

I dagsläget har mer än 100 forskare vid Umeå universitet samt över 50 externa forskare varit involverade i projekt vid UFBI som medförfattare till artiklar som baserats på data insamlat vid UFBI.

Då vi arbetar i en internationell miljö så finns det mesta av informationen på de engelskspråkiga sidorna om UFBI. Klicka här för att gå till de engelska sidorna (for English, press here), eller tryck på länken "English" på denna sidas övre högra hörn.

Nyheter & Kalendarium

Andra upplagan av Swedish Meeting for Alzheimer Research
Publicerad: 19 nov, 2021

2nd Swedish Meeting for Alzheimer Research, April 21 2022 at Aula Medica , Karolinska Solna Campus.

MIMS lyfter fram World Antimicrobial Awareness Week 2021
Publicerad: 18 nov, 2021

I dag drar World Antimicrobial Awareness Week igång och MIMS uppmärksammar kampanjen med en artikelserie.

Miljoner till samhällsvetenskaplig och humanistisk forskning
Publicerad: 09 nov, 2021

I VR:s årliga utlysning har forskning inom humaniora och samhällsvetenskap beviljats knappt 42 miljoner kr.

Dallas Aging and Cognition Conference Jan 29-31 2022
Publicerad: 22 okt, 2021

Dallas Aging and Cognition Conference Jan 29-31 2022

Nytt råd för artificiell intelligens och autonoma system
Publicerad: 30 aug, 2021

Rådet MAI verkar för att stärka fakulteten inför en framtid där AI kommer spela en avgörande roll.

Lars Nyberg
Professor, övrig/annan befattning