Huvudmenyn dold.

Umeå centrum för funktionell hjärnavbildning

Umeå center for Functional Brain Imaging (UFBI) är ett tvärvetenskapligt forskningscentrum där avbildningstekniker används för att undersöka hjärnans struktur och funktion i relation till både grundläggande och kliniska frågor.

I dagsläget har mer än 100 forskare vid Umeå universitet samt över 50 externa forskare varit involverade i projekt vid UFBI som medförfattare till artiklar som baserats på data insamlat vid UFBI.

Då vi arbetar i en internationell miljö så finns det mesta av informationen på de engelskspråkiga sidorna om UFBI. Klicka här för att gå till de engelska sidorna (for English, press here), eller tryck på länken "English" på denna sidas övre högra hörn.

Nyheter & Kalendarium

Dallas Aging and Cognition Conference Jan 29-31 2022
Publicerad: 22 okt, 2021

Dallas Aging and Cognition Conference Jan 29-31 2022

Nytt råd för artificiell intelligens och autonoma system
Publicerad: 30 aug, 2021

Rådet MAI verkar för att stärka fakulteten inför en framtid där AI kommer spela en avgörande roll.

Umeåforskare i olympisk offensiv
Publicerad: 16 aug, 2021

Carl-Johan Boraxbekk är en av sex forskare i landet i ett nytt program inom ramen för Olympisk Offensiv.

Konferens vid SU: Brain imaging in the Human Sciences
Publicerad: 11 jun, 2021

Konferensen Brain Imaging in the Human Sciences: Expanding Research Opportunities, 30 September 2021.

Dekan, prodekan och en vicedekan Medicinska fakulteten
Publicerad: 16 feb, 2021

Dekan, prodekan och en vicedekan har blivit utsedda för kommande mandatperiod vid Medicinska fakulteten.

Lars Nyberg
Professor, övrig/annan befattning