Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Havet.nu

Webbsajten Havet.nu riktar sig till forskare, miljötjänstemän, media, skolor och allmänhet. Den har blivit en naturlig startpunkt för alla som vill veta något om havet.

Havet.nu är egentligen många olika saker; ett forum för spridning av information, en jättestor länksamling och en unik sammanställning över vad som finns att veta om marina frågor. Den uppdateras kontinuerligt med nyheter, rapporter, lediga tjänster och annat. Våren 2015 passerades gränsen 1 miljon unika besökare. En vanlig vardag har sajten idag runt 1500 besökare.

Från 2019 sker samarbetet kring havet.nu inom ramarna för samarbetet Havsmiljöinstitutet. Förutom Umeå universitet och Stockholms universitet, som varit med från början, är nu också Göteborgs universitet och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) med.

De flesta organisationer fokuserar sin kommunikationsverksamhet på att förmedla information om egna projekt och resultat. Webbplatsen havet.nu och dess undersajter är framgångsrika exempel på ett helt annat arbetssätt, nämligen att så brett som möjligt kommunicera kunskap och resultat om marina frågor från hela forskar- och myndighetsvärlden.

Kommunikatörer vid UMF