"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Diagnostisk radiologi för ingenjörer

  • Antal högskolepoäng 15 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Starttid Hösttermin 2024

Om kursen

På en modern röntgenavdelning finns många tekniskt avancerade apparater. För att dessa ska prestera optimalt och producera bilder som kan användas för diagnostik samt ge stabila acceptabla stråldoser till patienterna krävs att förvaltningen av apparaterna fungerar väl. Kursens ger en djup förståelse för de aktuella tekniska tillämpningar som används för diagnostik på en modern röntgen- och nuklearmedicinavdelning. Kursen ger också förutsättningar för studenten att förstå och tillämpa de författningar som reglerar användandet av joniserande strålning och säkerhetstänkande kring de medicintekniska utrustningarna.

Anmälan och behörighet

Diagnostisk radiologi för ingenjörer, 15 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2024 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

2 september 2024

Slutar

19 januari 2025

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 50%

Behörighetskrav

Minst 90 hp inklusive kursen Medicinsk teknik 10 hp eller motsvarande. Engelska A/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.

 

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp) Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 35 700 kr. Total studieavgift: 35 700 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-33422

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2024. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Pia Grahn