"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Entreprenörskap och affärsutveckling

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp

Om kursen

Kursen fokuserar på entreprenörskap och på uppstarten av nya verksamheter, men även betydelsen av idéutveckling och entreprenörskap  inom befintliga organisationer berörs. Under kursen tränas studenten att identifiera och skapa entreprenöriella möjligheter samt att utveckla en grundläggande förmåga att skapa nya affärer. Fokus under kursen ligger på affärsplaner samt affärsplanering och att identifiera, implementera och utvärdera affärsidéer. Studenten lär sig också om entreprenörens olika egenskaper, kännetecken och förmågor. Slutligen behandlas vikten av stödjande miljöer och nätverk för utveckling av affärer och nya verksamheter.schema

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Studievägledare