"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Idrottspsykologi: verktyg för prestation och hälsa

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2025

Om kursen

Välkommen till idrottspsykologins spännande värld! I denna kurs kommer vi att utforska hur tankar, känslor och beteenden påverkar prestation och hälsa, och vi kommer studera olika psykologiska strategier som kan användas för att maximera prestation och främja en hållbar och balanserad idrottskarriär.

Genom att integrera teoretiska modeller, evidensbaserade metoder och praktiska tillämpningar ger kursen dig viktiga verktyg för att främja hållbar prestation, både inom och utanför idrotten. Kursen fokuserar därför inledningsvis på olika psykologiska faktorer som påverkar prestation och välbefinnande, såsom motivation, stress, prestationsångest och motgångar.  Sen riktas fokus mot strategier och arbetsmetoder inom samtalsmetodik, self-compassion, medveten närvaro och beteendeanalys/ beteendeförändring. Kursen kommer också att betona viktiga etiska och professionella riktlinjer i tillämpningen av idrottspsykologiska verktyg, samt främja en holistisk syn på prestation och hälsa.

För att göra kursen relevant kommer psykologiska teorier att tillämpas på olika scenarier inom idrottsvärlden där praktiska övningar, simuleringar och diskussioner ger dig möjlighet att utveckla strategier som kan användas omedelbart.

Denna kurs är idealisk för tränare, ledare eller chefer med intresse för prestation, psykologi och hälsa, och syftar till att rusta dig med relevanta verktyg för att främja hållbar prestation och hälsa. Så om du vill ta din förståelse för idrottspsykologi till nästa nivå och verkligen göra skillnad inom idrottsvärlden, då är den här kursen för dig!

Anmälan och behörighet

Idrottspsykologi: verktyg för prestation och hälsa, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2025 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

20 januari 2025

Slutar

24 mars 2025

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

5 st

Antal övriga träffar

6 st

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 19 238 kr. Total studieavgift: 19 238 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-21305

Anmälan

Du kan inte anmäla dig ännu. Anmälan öppnar 16 september 2024 klockan 13:00. Sista anmälningsdag är den 15 oktober 2024.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Studievägledare psykologi