"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Inledande kurs i Elektronik och datorteknik

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp

Om kursen

Kursen utgör en introduktion till Högskoleingenjörsprogrammet i Elektronik och datorteknik. Programmets innehåll, mål och arbetsformer diskuteras liksom teknikområdets vetenskapliga grund och beprövade erfarenhet. I kursen ges även en introduktion till teknikområdets verktyg, en introduktion till ingenjörsmässigt arbete – kreativt processer, målbilder, konstruktion, beräkning, simulering, och realisering. Tillfälle ges att analysera och diskutera ingenjörens olika arbetsroller samt nuvarande och framtida arbetsmarknad.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)