Kursen behandlar myndigheters roll i den offentliga tillsynen och företagens roll i den egna kontrollen för att uppnå säker livsmedelsproduktion och hantering. Livsmedelslagstiftning inom både nationell rätt och EU-rätt samt metodik för att identifiera, värdera och förebygga hälsofaror i livsmedelshantering är en röd tråd genom kursen. Kursen beskriver vidare myndigheters roll i den offentliga tillsynen av dricksvatten. Vidare studeras hälsofaror förknippade med dricksvatten och dricksvattenproduktion från råvara till brukare samt metoder för en säker dricksvattenförsörjning.
Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.
Univ: Kost- och måltidsvetskap 1, 30 hp, samt Kost- och måltidsvetskap 2, 30 hp med godkänt betyg på modul 3 Livsmedelssäkerhet 1 och modul 4 Livsmedelsvetenskap och matlagningsmetoder 2, eller motsvarande.
Anmälan
Du anmäler dig genom att logga in på Antagning.se. Följ sedan instruktionerna där.