"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Redovisning C

  • Antal högskolepoäng 15 hp
  • Nivå Grundnivå fortsättningskurs
  • Starttid Hösttermin 2025

Om kursen

Kursen består av följande moment:

Moment 1. Redovisningsteori och praxis i ett internationellt perspektiv, 7.5 hp
Moment 2. Koncernredovisning, 7.5 hp

Moment 1 behandlar olika redovisningsfrågor i noterade och onoterade bolag men innehåller även avsnitt om redovisningsteori, etik och revision. Momentet behandlar främst redovisningsfrågor som är aktuella i större onoterade bolag och i noterade bolag. Moment 1 behandlar själva redovisningen medan moment 2 bygger vidare och behandlar framtagande av en koncernredovisning.

Moment 1. Redovisningsteori och praxis i ett internationellt perspektiv, 7.5 hp
Moment 1 behandlar redovisningsfrågor i onoterade och noterade aktiebolag. Momentet innehåller även avsnitt om redovisningsteori och etiska frågor med anknytning till redovisning. De regler som gäller för noterade bolag finns samlade i IAS/IFRS. De regler som gäller för noterade bolag finns samlade i IAS/IFRS standarderna, och de regler som gäller för onoterade aktiebolag finns i K2 och K3 regelverken. Vi behandlar även skillnader i reglerna för koncern och juridisk person.

Moment 2. Koncernredovisning, 7.5 hp
Momentet inleds med att definiera koncernspecifika begrepp. Vidare behandlas de teoribildningar, lagar, rekommendationer och praxis som gäller vid upprättande av koncernbokslut. Därefter gås de värderingsproblem som uppkommer vid upprättande av koncernredovisning igenom och olika elimineringstekniker behandlas. Ett avsnitt berör dotterföretag i utlandet och förståelse erhålls för omräkning av dess balansräkning och resultaträkning till svensk valuta. Under momentet diskuteras även olika slags konsolideringstekniker och i vilka situationer dessa är användbara. Vi kommer även utvärdera koncernredovisningens nytta utifrån användarens perspektiv.
 

Anmälan och behörighet

Redovisning C, 15 hp

Startar

1 september 2025

Slutar

2 november 2025

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 100%

Behörighetskrav

60 hp företagsekonomi grundkurs och fortsättningskurs (A/B) eller motsvarande, varav godkänt 45 hp. 
 
Gymnasium: Engelska B/6

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp) Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 24 150 kr. Total studieavgift: 24 150 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-24047

Anmälan

Nu kan du anmäla dig. Du flyttas till Antagning.se. Sista anmälningsdag är den 15 april 2025.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Studievägledare Företagsekonomi